Korfballers sv Conventus pakken onder nieuwe leiding de eerste overwinning

21 november 2016 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus pakken onder nieuwe leiding de eerste overwinning

ZWIJNDRECHT - Een week na de seizoensopener van het nieuwe zaalseizoen te hebben verloren hebben de korfballers zich sterk gerevancheerd. Voor het eerst weer onder leiding van coach Benno Snaphaan, welke tijdelijk de zieke Cees Blok vervangt, pakte het team in de eerste helft een enorme voorsprong op tegenstander EKCA/CIBOD, waarna de zege niet meer in gevaar zou komen.

Afgelopen week kreeg de selectie van Conventus onverwacht nieuws: coach Cees Blok was geveld door een longontsteking, waardoor hij minimaal enkele weken niet aan de zijlijn kan staan. De vervanger was snel gevonden: Benno  Snaphaan, voormalig coach van het team dat vorig jaar ook al succesvol in wist te vallen.

Na de eerste wedstrijd van Ready’60 te hebben verloren, hoopte het team op revanche tegen uit onbekende EKCA/CIBOD uit Arnhem. Voor de wedstrijd had Snaphaan direct grote wijzigingen binnen het team gemaakt, waardoor het op basis van de ingewonnen informatie optimaal voorbereid was op de fysiek spelende tegenstander.

De voorbereidingen wierpen in de eerste helft hun vruchten af: Conventus begon superieur aan de wedstrijd en nam direct al een ruime voorsprong. Het team hield zich goed aan de afspraken en speelde de aanvallen slim uit, waardoor er met rust al een 3 – 9 voorsprong op het scorebord stond. In de tweede helft dwong de tegenstander het door WellnessSun gesponsorde team om een iets ander spelletje te spelen, met als gevolg dat voorsprong terugliep tot 8 – 10. Vanaf dit punt pakte Conventus het eigen spel echter weer op, terwijl het team zich niet gek liet maken door de fysiek harde acties van de tegenstander. Zo kon een minimale marge van twee punten worden behouden, met een 12 – 14 zege als eindresultaat.

Scores sv Conventus:
Jorrit de Bruijn 5x, Priscilla Zijlmans 3x, Selma van Putten 2x, Nico Philippo 2x, Kirsten Winters 1x, Walter Slingerland 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.