Swinhove Groep ontvangt DI-fiets van AFAS Foundation

21 november 2016 door Hennie van der Zouw
Swinhove Groep ontvangt DI-fiets van AFAS Foundation

ZWIJNDRECHT - Onlangs ontving de Swinhove Groep van de AFAS Foundation een heuse DI-fiets! Een DI (digitale) fiets is een hometrainer, gekoppeld aan een beeldscherm. Dankzij de AFAS Foundation kunnen bewoners lekker fietsen zonder tegenwind, valpartijen of een lekke band.

De fietsroutes brengen hen terug naar hun oude buurtje of andere mooie herkenbare plekken in de omgeving. Middels een transponder die aan het been wordt bevestigd, kan het tempo zelf worden bepaald. Deze fietsopstelling is een echte aanwinst voor onze bewoners die door beperkingen minder vaak de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan maar op deze manier toch het gevoel hebben er even uit te zijn.

Volgens Leon Madlener, bewegingsagoog bij Swinhove is het een enorme aanwinst: “We hadden al een provisorische opstelling, maar met deze professionele DI-fiets kunnen we veel meer. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat bewegen goed is voor het geheugen, de stemming en het dag- en nachtritme van de bewoners”.

Geweldig dat het AFAS Foundation deze fantastische fietsopstelling heeft gerealiseerd. Ontzettend bedankt daarvoor.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.