Lichaamsmuziek op Het Accoord

21 november 2016 door Hennie van der Zouw
Lichaamsmuziek op Het Accoord

ZWIJNDRECHT - De kinderen van de bovenbouw van kindcentrum Het Accoord van PIT kinderopvang & onderwijs hebben muziek gemaakt met hun eigen lichaam. Tijdens de workshop bodypercussie legde Maarten Pors van Muziek Op School Drechtsteden hen eerst kort uit wat bodypercussie is. Daarna haalden ze hun handen uit hun zakken en konden ze aan de slag.

Stap voor stap werden er ritmes geklapt, met de voeten gestampt en op de borst, heupen en billen geslagen. De kinderen speelden, luisterden en improviseerden er met elkaar op los.
“Ze zijn helemaal enthousiast. Het was heel erg leuk om te doen, we hebben flink gelachen en veel ontdekt,” aldus pedagogisch medewerker Conny van den Hout. “Het is bijzonder om te ervaren dat je met alleen je eigen lichaam als instrument een muziekstuk kunt maken. Daarbij zijn coördinatie en concentratie belangrijk, maar ook op elkaar letten en naar elkaar luisteren. Het ritmegevoel verschilt per persoon, maar door samen te werken maakten de kinderen de leukste muziek. Het klonk echt goed en is absoluut voor herhaling vatbaar.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.