Nationale titel voor O&O

28 november 2016 door Hennie van der Zouw
Nationale titel voor O&O

ZWIJNDRECHT - Bij de in de Develhal gehouden nationale titelstrijd voor clubteams is de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O Nederlands kampioen geworden op niveau 4. Daarnaast heeft zij beslag weten te leggen op het brons van niveau 10 en niveau 6.

Op niveau 4 bestond de ploeg uit Thijs Oosterling, Bart de Ruiter, Luuk Huernink, Dyon Purperhart, en Jens van der Helm. De turners voerden van meet af aan de ranglijst aan en veroverden met 214,30 punten het nationale goud. Het tweede team op dit niveau bestaande uit Thomas Kok, Jordy Hagestein, Dennis Swinkels en de geblesseerde Rens Hoofs en Thomas van der Helm kwam slechts 4,60 punten te kort voor het erepodium. Met 194,20 punten eindigde dit team op de vierde plaats.

De jeugdige niveau-10-turners Frank Scheffer, Soulaiman Tajjiou, Jayden Paton, Daniël Qualm en Salaheddine Benchikhi turnden ook een uitstekende wedstrijd in wisten met 333,05 knap het brons voor zich op te eisen. In deze categorie had O & O een tweede vertegenwoordiging met de jongens Viktor, Koonings, Siem van Vliet, Daan Eshuis en Christopher Brumond. Met 314, 30 punten noteerden zijn een zevende plaats.

Brons was er ook voor de ploeg samengesteld met de turners Damian Manneken, Luuk van Waaij, Koen Kappetijn en Damian Scheper. Deze turners turnden 204,35 punten bijeen.

Op niveau-8 kwam het team bestaande uit Ruben Reedijk, Gijs Zijderveld, Jelle van de Zouwen, Paul de Jongh en Bodi Winkler in actie. Deze mannen kwamen slecht 1 punt te kort voor het eremetaal en kwamen met 197,45 punten als vierde uit de strijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.