Pelikaan zet zegereeks in uitwedstrijden voort

28 november 2016 door Hennie van der Zouw
Pelikaan zet zegereeks in uitwedstrijden voort

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Op papier zou een overwinning tegen Papendrecht mogelijk moeten zijn maar geen enkele tegenstander in deze sterke tweede klasse D is te onderschatten. Bovendien speelden bij Papendrecht twee ex-Peli’s, Vincent de Klerk en Jelle Baan, die natuurlijk extra gemotiveerd waren om Pelikaan een hak te zetten.

De eerste tien minuten gebeurde er niet veel, de ploegen waren elkaar aan het aftasten. Maar ineens gebeurde er van alles. Sharog Susani nam een vrije trap die ternauwernood dor de keeper tot corner werd verwerkt. Uit deze hoekschop kopte Jordy van Buren mooi in maar ging de bal via een tegenstander over de achterlijn en uit deze corner schoot Lucas Adelino de bal net naast. De klok had de twintig minuten nog niet aangetikt of het stond 0-1.

Een prima pass van Thomas den Boer op Jordy van Buren die in eerste instantie de bal kwijtraakte maar na goed doorzetten heroverde hij de bal en schoot de bal met een halve sliding achter de Papendrechtse keeper. Diezelfde Jordy van Buren kreeg een paar minuten later de kans op 0-2. Een snelle uitbraak bracht hem alleen voor de keeper, hij passeerde de keeper met een lob maar deze was net te zacht en daardoor kon de bal net voor de lijn worden weggewerkt door een verdediger. Even later nog een kans voor Jordy van Buren, hij was er als de kippen bij toen de Papendrecht-keeper de bal losliet na een voorzet van Vince van Nes maar zijn intikker werd op het laatste moment nog geblokt. De ruststand werd derhalve 0-1 waar het net zo goed 0-3 had kunnen zijn.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft was er eindelijk een beetje druk van Papendrecht zonder echt gevaarlijk te worden. De 65e en de 66e minuut waren cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. Papendrecht kreeg een vrije trap die in het zijnet werd geschoten en in de minuut daarna kwam Pelikaan op 0-2. Thomas den Boer begon  aan één van zijn befaamde rushes à la Rick Karsdorp, onderweg raakte hij de bal even kwijt, heroverde deze weer, stoomde door en werd daarna door twee verdedigers tegen de grond gewerkt in de zestien en dat leverde een strafschop op. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Sharog Susani. Achtereenvolgens kregen Anouar Saïd, Daniel Munoz en Jermain Bebrout de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar alle pogingen mislukten. Toch kwam de 0-3 vlak voor tijd op het scorebord. Een snelle uitval van Pelikaan bracht Jordy van Buren alleen voor de keeper, hij omspeelde deze prima maar werd door de doelman ten val gebracht en dus weer een penalty. Deze werd verzilverd door Daniel Munoz.

Zonder echt goed te spelen was dit een regelmatige en verdiende overwinning. Op deze 0-3 viel niets aan af te dingen omdat Pelikaan liet zien meer een team te zijn dan Papendrecht en geen kansen heeft weggegeven. Door deze overwinning is Pelikaan vier plaatsen gestegen en staat nu op een mooie derde plaats.

Deze spelers waren actief: Jordi Lingen, Thomas den Boer, Achraf Bouchrit, Jesse de Raad, Vince van Nes, Lucas Adelino, Sharog Susani (84, Mahmut Erol), Jordy van Buren, Jeffrey Nossent (70, Valeri Silva), Anouar SaId (76, Daniël Munoz) en Jermain Bebrout.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.