De gemeenteraad wil meer invloed omwonenden op bouwplan de Rank

30 november 2016 door Hennie van der Zouw
De gemeenteraad wil meer invloed omwonenden op bouwplan de Rank

ZWIJNDRECHT - De gemeenteraad wil meer invloed voor de omwonenden op het bouwplan van het voormalige schoolgebouw De Rank. Via een motie die een krappe meerderheid in de raad kreeg, werd het college verzocht om ervoor te zorgen dat er een klankbordgroep komt, bestaande uit gemeente, omwonenden en Woonkracht10.

De raad wil een bouwplan waarvoor draagvlak is bij alle partijen. Volgens het CDA en D66, initiatiefnemers van de motie, is er grote onvrede ontstaan over de vormgeving van de nieuwbouw. De klankbordgroep moet betrokken worden bij de plannen en de bouw.

Tijdens de vorige Politieke Markt lieten insprekers zich wel positief uit over de bestemming van het gebouw.

Kleinschalige woonvoorziening
Woonkracht10 wil het gebouw geschikt laten maken als kleinschalige woonvoorziening voor de stichting Zo Mooi Wonen. Zij kan op deze manier jonge mensen met een beperking een thuis geven in De Rank.

Tijd nodig
Woonkracht10 heeft laten weten de mogelijkheden tot aanpassing van het bouwplan te onderzoeken. Ook is er tijd nodig om het project financieel rond te krijgen. In de loop van 2017 is de woningcorporatie van plan een informatiebijeenkomst te organiseren voor de omwonenden. Naast aanpassingen op het bouwplan worden dan ook andere zaken, zoals bouwverkeer besproken.

De fracties van  ABZ, CDA, D66, Elbert Vissers van de VVD en ZPP stemden voor. Tegen stemden de ChristenUnie-SGP, VVD (behalve Elbert Vissers) en PvdA.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.