Langdurige werkzaamheden aan de Weg

07 december 2016 door Hennie van der Zouw
Langdurige werkzaamheden aan de Weg

ZWIJNDRECHT - Werk aan de Weg in Zwijndrecht is soms een langdurige kwestie. Vanaf medio september vinden er al werkzaamheden plaats in het gedeelte van de wijk Heer Oudelands Ambacht tussen de Beethovenlaan, Klarinetsingel en Molenvliet. In totaal duren deze werkzaamheden tot eind oktober 2017.

Burgemeester de Bruïnelaan
De riolering- en herinrichtingswerkzaamheden op de Burgemeester de Bruïnelaan zijn inmiddels gestart nabij de Rotterdamseweg. Hierdoor is het gedeelte van de weg richting Rotterdamseweg afgesloten. De Burgemeester de Bruïnelaan wordt in delen aangepakt. De werkzaamheden lopen naar verwachting door tot eind 2016. Verkeer wordt omgeleid via Ringdijk, Stationsweg, Koninginneweg en Willem van Oranjelaan.

Sterrenbuurt
In een aantal straten in de Sterrenbuurt vinden er reparaties aan de riolering plaats. Er worden kleine wegvakken afgesloten, maar de straat is wel afgesloten voor doorgaand verkeer. Met deze gefaseerde aanpak blijft de bereikbaarheid zoveel mogelijk gewaarborgd. De trottoirs blijven begaanbaar. Het betreft de straten Uranusstraat, Saturnusstraat, Jupiterstraat, Grote Beerstraat, Laurensvliet, Orionstraat, Melkwegsingel en de Kreeftstraat. De werkzaamheden zijn begin september gestart en zijn naar verwachting dit jaar nog afgerond.

IJsvogelplein
Vanaf 24 oktober tot en met 16 december vinden werkzaamheden aan het IJsvogelplein plaats tussen de Develweg en de Reigerbesstraat. Doorgaand verkeer is in die dagen niet mogelijk en het verkeer wordt omgeleid via Develweg, Roerdompstraat en Waterhoenstraat. De pleinen van het IJsvogelplein blijven bereikbaar door gefaseerd te werken.

Onrust
Vanwege schade door zetting wordt de inritconstructie Burg Janselaan / Onrust tijdelijk verwijderd om verdere schade te voorkomen. De Onrust is tussen Burgemeester Janselaan en Schuitevaardersstraat van 5 t/m 9 december 2016 voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Burg. Janselaan, de Warmoeziersstraat en de Bosch. De rijbaanversmalling in de Bosch tussen de Warmoeziersstraat en de Langeraarstraat zal tijdens de werkzaamheden tijdelijk worden verwijderd. Op de locatie van de inritconstructie komen haaientanden en voorrangsborden.

H. Kamerlingh Onnesstraat
In verband met werkzaamheden is een van de inritten vanaf de Pieter Zeemanstraat richting de H. Kamerlingh Onnesstraat afgesloten. Het gaat om de inrit die het dichtstbij het appartementencomplex ligt. Verkeer kan de straat in en uit rijden via de andere in- en uitrit, namelijk die naast het restaurant.

Bovenstaande foto van werkzaamheden aan de Burgemeester de Bruinelaan komt uit ons eigen archief.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.