BeestenBenders speuren erop los als bedankje voor hun inzet

08 december 2016 door Hennie van der Zouw
BeestenBenders speuren erop los als bedankje voor hun inzet

ZWIJNDRECHT - De politie in Zwijndrecht is op woensdagmiddag 7 december druk bezig geweest met een wel heel speciale Bende…. Alle Zwijndrechtse BeestenBenders mochten zich die middag namelijk op het bureau melden. Niet omdat ze iets fout hadden gedaan maar juist om De BeestenBenders te bedanken voor hun goede speurwerk in de buurt. Een spannende ontmoeting waarbij de kinderen van alles gingen ontdekken over het leven bij de politie.

Pssst…niet doorvertellen, maar de agenten van het politiebureau aan de Burgemeester de Bruïnelaan lieten het boeven vangen op woensdag 7 december even voor wat het was, want zij verwachtten een speciale bende. Signalement: jongens en meisjes, tussen de 6 en 12 jaar, helemaal in felgele outfit. Vanaf 15.00 uur gingen de Bende-leden alle geheimen proberen te ontdekken achter het heldenwerk van de politie.

Na de rondleiding gingen de kinderen naar de gymzaal van het LOKET Zwijndrechtse Waard aan de Burgemeester Jansenlaan, hier kregen ze een politie training. En wie weet, ontdekt de politie van Zwijndrecht die middag nog wel een paar natuurtalenten tussen de BeestenBenders, met een veelbelovende toekomst als politieman of -vrouw.

Het BeestenBende project
De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.
Foto is een uitsnede uit promotiefilm.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.