Streekderby's gewonnen door Albatros

12 december 2016 door Hennie van der Zouw
Streekderby's gewonnen door Albatros

ZWIJNDRECHT - Zowel het eerste als het tweede team van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros wist afgelopen zaterdag de streekderby tegen Merwede te winnen.

De wedstrijd tussen de eerste teams van Albatros en Merwede werd er één van weinig doelpunten. Er werd door beide ploegen veel energie gestoken in het verdedigen en de aanvallers hadden hierdoor veel moeite waardoor de scores voornamelijk uit vrije ballen en strafworpen vielen.

Gesteund door een volle tribune kwam Albatros hard werkend op een 7-5 voorsprong die net na rust door de Sliedrechtse opponent werd omgebogen naar een 7-8 achterstand. In de tweede helft bleef Albatros verdedigend overeind en maakten de Zwijndrechtse schutters Mattijs en Nathalie het verschil. Opnieuw een verdiende overwinning voor de ongeslagen koploper: 14-12.

Ook het tweede team moest afrekenen met Merwede en beide teams leverden een puike eerste helft af. Vlak na rust wist de thuisploeg het verschil terug te brengen naar één doelpunt (11-12) en na rust was Albatros de betere. Albatros bleef over meerdere schijven scoren en Merwede kreeg steeds meer moeite om de korf te vinden. Een prima 21-18 overwinning voor het 2e dat Eddo Bakker langs de lijn had in plaats van de geschorste Vincent de Kreek.

Het 3e speelde ook een prima tweede helft tegen PKC en boog de 9-7 achterstand uit de eerste helft om naar een 15-17 overwinning.

A1 en GKV A1 vochten in Gorinchem een wedstrijd uit in de onderste regionen van de Overgangsklasse. Het werd een hele matige partij waarbij Albatros ook nog eens aan het kortste eind trok: 13-8.
A2 en B5 tekenden voor de eerste overwinning. A2 versloeg KOAG A1 met 6-14 en B5 pakte twee punten tegen PKC, 5-4.

De hoogste score deze week is voor E1 dat Korbis E2 met maar liefst 26-3 versloeg! D4 blijft ook deze zaterdag ongeslagen en wint met 4-3 van RWA.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.