Leerlingen DevelsteinCollege stellen 100 Kerstpakketten voor de voedselbank samen

14 december 2016 door Hennie van der Zouw
Leerlingen DevelsteinCollege stellen 100 Kerstpakketten voor de voedselbank samen

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Alle leerlingen van het DevelsteinCollege hebben zich de afgelopen weken ingezet om 100 kerstpakketten voor de voedselbank Zwijndrecht en H.I.Ambacht samen te stellen. De pakketten, gevuld met luxe producten, vormen richting de feestdagen een welkom geschenk voor de vaste bezoekers van de voedselbank.

Jaarlijks zet de commissie goed doel van het DevelsteinCollege zich in voor een doel dat leerlingen aanspreekt. Hiermee wil de school hen er bewust van maken dat gezondheid en welvaren niet vanzelfsprekend is. De afgelopen twee jaar werden Fonds Gehandicaptensport en de stichting tegen Taaislijmziekte omarmd. Het jaar daarvoor werd een actie voor de voedselbanken opgezet. De waardering hiervoor was zo groot dat de commissie goed doel heeft besloten om de bezoekers van de voedselbank ook dit jaar een hart onder de riem te steken. Alle leerlingen zorgen er gezamenlijk voor dat de pakketten worden gevuld met luxe producten als toast, noten, vruchtensappen, chocolade, snoep, producten voor lichaamsverzorging etc. Medewerkers van de school zamelen daarnaast losse producten in voor de voedselbank H.I.Ambacht, waar vooral behoefte is aan koffie, thee en wasmiddelen.

Overhandiging
Leerlingen beseffen soms niet dat ook dichtbij armoede heerst. ,,Het is goed dat zij zich realiseren dat alles wat wij normaal vinden, niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Zeker in aanloop naar Kerst is het fijn om iets te kunnen betekenen voor mensen die het door omstandigheden zwaar hebben” aldus Mariska Sakko namens de commissie goed doel.

De pakketten en losse producten worden vrijdag 16 december overhandigd aan een vrijwilliger van de voedselbank Zwijndrecht, die voor de verdere distributie zorgt.

Over de voedselbank
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door hen tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werkt de Voedselbank samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen zij er voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.