Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgemeester grijpt in: Accordeonist Miticia weer welkom bij Albert Heijn in winkelcentrum Walburg'
20mei

Burgemeester grijpt in: Accordeonist Miticia weer welkom bij Albert Heijn in winkelcentrum Walburg

ZWIJNDRECHT - Gisteren was er flinke opschudding op de sociale media door het bericht van Zwijndrecht.net dat de Accordeonist Miticia afgelopen vrijdag werd weggestuurd van zijn plekje bij Albert Heijn in winkelcentrum Walburg.

Meer dan 300 mensen hadden hierop gereageerd en het bericht is ruim 20000 keer bekeken.

Al snel kreeg burgemeester Van der Loo van verschillende kanten de vraag waarom Micitia nu precies was weggestuurd en of hij kon ingrijpen.

De gemeente geeft aan dat de toezichthouders hebben afgelopen vrijdag strikt volgens de regels van de noodverordening hebben gehandeld.

Naar de aard van de omstandigheden ging het echter te ver om de accordeonist weg te sturen.

Namens de burgemeester is er daarom een persoonlijk gesprek geweest met Miticia. Hij is weer welkom om in het openbaar te spelen!

Overigens heeft Michael Jansen gisteravond een crowdfunding project opgestart, om Miticia financieel te steunen. Momenteel is er € 130,- voor hem opgehaald. Zie https://www.one2give.nl/crowdfundingprojecten/wens/276/steun-accordeonist-miticua-zwijndrecht/

Zie ook:
Accordeonist Miticia verwijderd van plekje bij Albert Heijn in winkelcentrum Walburg (di, 19 mei 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!