Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Coronacrisis leidt tot meer stress en gewichtstoenam'
20mei

Coronacrisis leidt tot meer stress en gewichtstoenam

ZWIJNDRECHT - Ons immuunsysteem verzwakt, juist nu we het zo hard nodig hebben. De ‘intelligente lockdown’ heeft geen gunstig effect op onze leefstijl. De maatregelen die ter bescherming van de volksgezondheid zijn ingevoerd, zorgen voor meer stress, minder beweging en een ongezonder voedingspatroon. Your Health Spot, het expertisecentrum voor leefstijlinterventies binnen de Drechtsteden, deed onderzoek onder haar klanten.

Meer stress en minder beweging door thuisisolatie
De vragenlijst werd door 217 mensen ingevuld. Twee op de drie mensen beweegt minder. Bijna de helft ervaart meer stress. De thuisisolatie leidt tot meer onrust, eenzaamheid, rusteloos- en slapeloosheid. De toename in het stressniveau komt voort uit het gemis van familie of vrienden, angst om zelf ziek te worden en onzekerheid over het verdere verloop van deze crisis.

Gewichtstoename door minder gezonde voeding en gebrek aan beweging
Meer dan de helft van de ondervraagden gaf aan ongezonder te eten en de helft van de respondenten is tijdens de crisis zwaarder geworden. Het merendeel is 1 tot 3 kilo in gewicht toegenomen. Een kleine groep kwam zelfs meer dan 5 kilo aan tijdens de afgelopen twee maanden.

Immuunsysteem verzwakt door ongezonde(re) leefstijl
Onze leefstijl is van grote invloed op onze gezondheid. Slaapgebrek, stress en slechte voeding verzwakken ons immuunsysteem, waardoor we sneller ziek worden. Een goede nachtrust, gezonde voeding en voldoende beweging hebben een positief effect op ons immuunsysteem. Juist nu zouden we onze afweer moeten versterken, maar helaas zien we het omgekeerde gebeuren.

Onderneem actie en vraag hulp!
Your Health Spot vindt de resultaten zeer zorgelijk. Het leefstijlcentrum adviseert daarom iedereen om actie te ondernemen. Herken je jezelf in deze cijfers? Dan is het belangrijk om met je leefstijl aan de slag te gaan. Overleg met je huisarts, die kan passende hulp voor je inschakelen. In veel gevallen kun je een verwijzing krijgen voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), die volledig vanuit de basisverzekering wordt vergoed (geen eigen risico). Zet nu de eerste stap naar een fitter en gezonder
leven. Je hoeft het niet alleen te doen. #SamenSterk.

Ben je leefstijlcoach, fysiotherapeut of diëtist en wil je aan de slag met de GLI? Neem dan contact op met leefstijlcentrum Your Health Spot. Er is voor jou als zorgverlener een belangrijke taak weggelegd  om inwoners van de Drechtsteden te begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl.

Meer informatie:
info@yourhealthspot.nl
www.yourhealthspot.nlDeel dit bericht met je vrienden!