Friday 24 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Dodenherdenking in Zwijndrecht: toespraak burgemeester Van der Loo zonder publiek

6 mei 2020 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Vanwege de coronamaatregelen was er maandag 4 mei een aangepaste Dodenherdenking zonder publiek. Burgemeester Hein van der Loo bracht bij beide oorlogsmonumenten in Zwijndrecht en Heerjansdam een eerbetoon met een krans. Hij deed dit namens het gemeentebestuur en alle inwoners.

Voorafgaand aan twee minuten stilte speelde op het Raadhuisplein in Zwijndrecht trompettist Gert-Jan van Strien van Christelijke Muziekvereniging Het Geklank des Konings het Taptoesignaal. Burgemeester Van der Loo hield daarna zijn toespraak en zanger Bart Mijnster zong het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus.

Van de herdenking is een opname gemaakt. Deze bekijkt u hier:

Lees meer over:

Dodenherdenking toespraak
Deel dit bericht met je vrienden!