zaterdag 15 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Veertien koninklijke onderscheidingen in Zwijndrecht

24 april 2020 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op vrijdag 24 april 2020 heeft burgemeester Hein van der Loo aan 14 inwoners van de gemeente Zwijndrecht, waaronder 1 inwoner van Heerjansdam, bekendgemaakt dat zij een Koninklijke onderscheiding ontvangen vanwege hun uitzonderlijke verdiensten voor de samenleving.

Omdat de uitreiking van de versierselen niet op 24 april kon plaatsvinden, zal er landelijk gezocht worden naar één moment later dit jaar waarop alle uitreikingen zullen plaatsvinden. Wanneer dit zal zijn, is onder andere afhankelijk van het verdere verloop van de coronacrisis.

Het aantal gedecoreerden in de gemeente Zwijndrecht wordt uitgebreid met 14 leden in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om 4 dames en 10 heren:

Mevrouw M.N. (Maria Nicolette) van Gelderen-Bier
De heer A.W. (Adriaan Willem) den Boer
De heer C. (Cornelis) de Kreij
De heer P.G.J. (Pieter Gradus Joseph) van der Pluijm
De heer J. (Jan) van Baren
De heer C.J. (Cornelis Johan) Tak
Mevrouw A.G. (Anna Geertruida) Verhoeven
Mevrouw M.J. (Maria Jacoba) Bredius-van Witteloostuijn
Mevrouw L. (Lucretia) Schenkel-Bezemer
De heer A. (Abel) Wisman
De heer C.J.J. (Christoffel Johannes Joseph) Tubbing
De heer J.E. (Johannes Elisabeth) van Geloof
De heer R.P. (Robert Paul) Scheelbeek
De heer O.A. (Otto Antonius) Stam

Burgemeester Hein van der Loo: "Ik wil de gedecoreerden van harte feliciteren met hun Koninklijke onderscheiding. Natuurlijk had ik deze inwoners het liefste persoonlijk in een mooie bijeenkomst en in aanwezigheid van hun dierbaren verrast met hun Koninklijke onderscheiding. Maar helaas gaat dat vanwege de coronacrisis niet. Ik kijk uit naar het moment waarop we dit wel met elkaar kunnen vieren."

Zie ook:

Lees meer over:

Koninklijke Onderscheiding
Deel dit bericht met je vrienden!