zaterdag 15 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Officiële toestemming van Paul de Leeuw voorzet gebruik van het lied Ik heb je lief

3 april 2020

ZWIJNDRECHT - Dat burgemeester Hein van der Loo een tekst had geschreven op het lied van Paul de Leeuw: ik heb  je lief, is ondertussen breed bekend.

DJ Karim bracht dit tijdens zijn rondrit langs diverse wooncomplexen naar buiten.
Bijzonder veel positieve reacties kwamen er binnen en op Facebook en daar werd het ook veelvuldig gedeeld.

De vraag was eigenlijk ook mag je zonder toestemming in het openbaar zomaar de muziekensemble tekst gebruiken? Dat geldt natuurlijk voor alle muziek die openbaar gedraaid wordt omdat Buma/stemra auteursrechtelijk er controle op zou moeten houden. Dat het nu een bijzondere tijd is waarin meer door de vingers gekeken wordt dan gebruikelijk.

Zo ook bij Paul de Leeuw. De gemeentelijke voorlichter Wilko Peenstra had contact gezocht met het management van Paul de Leeuw om hierover overleg te hebben.
Paul de Leeuw legde hierover zelf contact met de burgemeester in zijn programma TVQT.

In het gesprek wat zij voerden bleek wel dat Paul de Leeuw Zwijndrecht kent. Hij heeft afgezwommen in het zwembad de Hoge Devel en kent ook het Develstein college, ook al ging hij op de MAVO in Hendrik-Ido-Ambacht. Overigens meldde hij terloops ook dat hij nog een boek uit de bieb heeft (sinds 1974) of Hein dat nog even wilde melden.

In het gezellige gesprek vertelde Hein dat hij na tien keer oefenen de opname goed had.
Paul de Leeuw gaf zijn toestemming voor het gebruik van het nummer en de band. De band met de originele muziek gaat  hij ook toesturen zodat Hein het nogmaals kan opnemen.
Met de toestemming van Paul de Leeuw is het dan  ook geen probleem meer om dit nummer officieel ten gehore te brengen.

Ondanks het feit dat het in deze corona tijd voor veel mensen het stressen  is, is het merkbaar dat er veel positiviteit los komt zoals al dit soort muzikale initiatieven die een boodschap bevatten van vol houden.
Door de hele regio heen rijden mensen die met muziek anderen blij maken en die als de nieuwe helden worden verwelkomd.

Deel dit bericht met je vrienden!