Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeenteraad eist oplossingen voor parkeerproblemen vrachtwagens aan Lindtsedijk'
18feb

Gemeenteraad eist oplossingen voor parkeerproblemen vrachtwagens aan Lindtsedijk

ZWIJNDRECHT - De gemeenteraad wil dat de gemeente komt met duidelijke oplossingen, die een einde maken aan de parkeerproblemen van vrachtwagens aan de Lindtsedijk en de Uilenkade. De chauffeurs parkeren en slapen al jarenlang 's nachts in hun vrachtwagens aan de dijk. Omdat er geen sanitaire voorzieningen voor de chauffeurs zijn, leidt dat tot schade en overlast voor de omgeving.

Overnachten chauffeurs
ABZ-raadslid Wilco Lubberink wil dat wethouder Jos Huizinga binnen drie weken laat weten wat hij nu daadwerkelijk gaat doen. Lubberink merkte in de carrouselvergadering van dinsdag 11 februari op dat andere gemeenten, zoals Rotterdam en Hendrik-Ido-Ambacht, succesvoller lijken in het aanpakken van soortgelijke problemen. Wethouder Huizinga onderkende dit: "Daardoor komen vrachtwagens naar Zwijndrecht, een waterbedeffect. Wij gaan hierover in gesprek met de gemeenten. Die gesprekken voeren we ook met Zwijndrechtse ondernemers. Dit probleem moeten we als regio oplossen. We mogen niet tolereren dat binnen- of buitenlandse chauffeurs in Zwijndrecht, in deze regio, op deze manier overnachten."

Parkeerverbod
De gemeente heeft verbodsborden aan de Lindtsedijk geplaatst, die duidelijk maken dat chauffeurs er niet mogen overnachten in hun voertuigen. Doordat er een feitcode ontbreekt, kan er echter niet gehandhaafd worden. Overtreders worden niet bekeurd. Volgens de wethouder is de meest effectieve oplossing een algeheel parkeerverbod van 21.00 uur tot 05.00 uur voor vrachtwagens, maar dat dupeert ook Zwijndrechtse ondernemers. Een mogelijke oplossing hiervoor is een ontheffing voor chauffeurs die aan Zwijndrecht verbonden zijn. Ook praat de gemeente met een bedrijf dat wil zorgen voor een voorziening waar chauffeurs tegen betaling kunnen parkeren en overnachten.Deel dit bericht met je vrienden!