Handballers van sv Conventus knokken zich naar de overwinning op Savosa

17 februari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handballers van sv Conventus hebben zondag voor een verrassing gezorgd door van het Barendrechtse Savosa te winnen.  Met een sterke verdediging gaf het team de tegenstander weinig scoringskansen en won uiteindelijk met drie punten verschil. De handbaldames van de Zwijndrechtse vereniging bleken zondag niet opgewassen tegenover Feyenoord Handbal en verloren.

De handballers van Conventus, spelend als Drechtsteden Handbal, zouden de overwinning op Savosa zondag niet cadeau krijgen: niet alleen stond Savosa drie plaatsen boven Conventus in het kampioenschap, ook verloor het Zwijndrechtse team het eerdere thuistreffen met 18 – 20. Dit keer begon het team wel goed aan de wedstrijd en bleek vooral de verdediging vanaf de eerste minuut als een muur te staan. Terwijl Savosa hierdoor nauwelijks tot scoren kon komen, zou Conventus dit wel doen en bouwde al vroeg in de wedstrijd een voorsprong op. De voorsprong zou zelfs tot maximaal vijf doelpunten groeien, maar vlak voor rust kwam de tegenstander weer iets terug tot 7 – 10. Voor de tweede helft kozen de Zwijndrechtse spelers voor een iets passievere manier van verdedigen, wat de tegenstander uiteindelijk juist iets meer kansen zou geven. Zo bleven beide teams aan elkaar gewaagd, maar Conventus’ voorspong zou niet tot minder dan twee doelpunten krimpen. Aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een mooie 19 – 22 overwinning op het scorebord.