Albatros wint bij Merwede

10 februari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De seniorenselectie verraste op zaterdag 8 februari vriend en vijand met twee zeges op Merwede in Sliedrecht. Door de winst van Albatros 2 en het verlies van koploper Fortis 2 neemt KOAG 2 de koppositie over en lijkt in deze poule nog van alles mogelijk.

Het 2e kende vanaf halverwege de eerste helft geen problemen meer met het onzuiver schietende Merwede 2. Albatros daarentegen wist de korf prima te vinden en ging met 5-11 rusten. In de tweede helft werd de voorsprong naar 5-16 uitgebreid alvorens Merwede het doel even weer wel wist te vinden.

Een time-out bij 9-16 bracht de rust terug en via 14-23 waren de twee punten terecht voor de Zwijndrechtse tweelingen. Zaterdag wacht de wedstrijd bij Rust Roest dat dit weekend koploper Fortis met 13-18 versloeg.

De lasagne vooraf in de Albatroskantine bleek afgelopen zaterdag een prima recept voor een ontketend vlaggenschip. Merwede trof in Albatros een gedreven en stoïcijns knokkende ploeg die een 21-17 achterstand niet als onoverkomelijk beschouwde. In het eerste aanvalsvak maakten Simone en Nathalie het de Sliedrechtse dames erg lastig, in het andere vak was schutter Jurriën on fire. Na de time-out van Rutger Sijstermans waren de laatste tien minuten duidelijk voor de gasten die onder leiding van de uitblinkende aanvoerster Nathalie en topschutter Jurriën (9x) de achterstand ombogen in een 23-25 voorsprong. Het was een mentale opsteker dat de ploeg zich niet liet ontmoedigen door een warrig leidende arbiter en enkele gemiste strafworpen. Zaterdag volgt de belangrijke uitwedstrijd bij Rust Roest dat koploper Fortis op een gelijkspel hield.

Bij de wedstrijdkorfbalteams was er ook winst voor senioren 4, B1, B2 en C2. Nederlagen waren er voor het derde, vijfde, A1, C1 en D1. Het 4e versloeg Vitesse 3 gemakkelijk met 20-9, B2 was met 6-17 te sterk voor DeetosSnel B2 en koploper C2 maakte simpel gehakt van Swift C1: 19-0!

B1 speelde in ’s Gravenzande tegen koploper ONDO. De ploeg die in 2020 nog niet verloren heeft begon sterk en wist het aanvalsspel van ONDO goed te ontregelen. In een sterke eerste helft wisten de rood-witten uit te lopen naar 7-14 om te gaan rusten met 9-14. Avanti wist zich in de tweede helft te herpakken en de voorsprong van de gasten liep langzaam terug. Bij 20-21 wist Albatros weer een gaatje te slaan naar 20-23 en dat bleek voldoende voor de 22-23. Albatros klom in 2020 van de 8e naar de 3e plaats in de Hoofdklasse C.

Teleurstellend was de nederlaag van C1 bij uitdager Nieuwerkerk C1. Na een 6-0 achterstand kwam Albatros na rust (8-4) terug naar 8-7, maar een nieuwe demarrage van de thuisploeg kwam Albatros niet meer te boven: 15-11. De koploper die te weinig duels aanging en niet scherp leek moet nu Nieuwerkerk naast zich dulden.

Het derde verloor met 17-18 van koploper Merwede 4, het 5e met 23-14 van lijstaanvoerder KCR 4 en D1 was na een goede eerste helft uiteindelijk met 19-8 duidelijk de mindere van koploper PKC. A1 moest met 29-21 haar meerdere erkennen in PKC A3 en lijkt nu genoegen te moeten nemen met een plaats in de middenmoot.

Prachtige overwinningen waren er op zaterdag 8 februari voor D3 dat met 4-10 won van PKC, voor E1, E2, E3, E4 en E8. E7 won met een super 14-5 uitslag van Valto E8 en koploper F1 rolde PKC F1 op met 4-16. F3 won de lastige uitwedstrijd bij Vriendenschaar met 5-7.
Albatros telt nu nog vier ongeslagen teams, maar wel tien koplopers.

Fotobijschrift: C2 maakte gehakt van Swift C1