Sterke wedstrijd handbalheren sv Conventus wordt beloond met de overwinning

20 januari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben zondag met een sterke wedstrijd Hellas verslagen. Bij rust stond het nog gelijk, maar in de tweede helft bouwde het team in de eerste twintig minuten een ruime voorsprong op en kon de wedstrijd vervolgens uitspelen. De handbaldames van de club speelden eveneens een goede wedstrijd, maar kwamen tekort tegen De Treffers.

De handbalheren van Conventus, spelend als Drechtsteden Handbal, wisten dat er zondag een grote uitdaging voor ze klaar lag in Den Haag: tegenstander Hellas stond niet alleen twee plaatsen hoger in het kampioenschap, ook was de thuiswedstrijd eerder dit seizoen met 15 – 26 verloren. Het team begon echter sterk aan de wedstrijd en bouwde al snel een voorsprong van enkele doelpunten op. Doordat Conventus nog geen antwoord had op de afstandsschutters van Hellas, kwam de tegenstander terug en nam zelfs een voorsprong van twee punten. Een sterke laatste 1,5 minuut voor rust trok de stand echter met 17 – 17 gelijk. Vanaf het begin van de tweede helft slaagde Conventus er in om grip te krijgen op de afstandsschutters, waardoor Hellas nauwelijks meer kon scoren. Aanvallend speelde Conventus juist mooie aanvallen, waarin ze veelvuldig konden scoren en zo zelfs in twintig minuten tijd zeven punten voorsprong op konden bouwen. In de slotminuten lieten de Zwijndrechtse heren de Haagse tegenstander weer iets terugkomen, maar de zege zou niet in gevaar komen. Op het moment dat de scheidsrechter affloot stond er dan ook een onverwachte 25 – 28 zege op het scorebord.

De handbaldames van Conventus troffen zondag op eigen veld De Treffers. De tegenstander stond maar één plaats hoger in het kampioenschap, maar toch wist het team dat het niet eenvoudig zou worden: de eerder gespeelde uitwedstrijd was met 16 – 10 verloren. Conventus begon gefocust en gedreven aan de wedstrijd, waarbij het de tegenstander goed onder druk wist te zetten. Na tien minuten volgde een tegenslag toen Iris Glerum geblesseerd uitviel, maar desondanks verloor het team zijn focus niet. Bij een 2 – 4 stand slaagden de Zwijndrechtse dames er zelfs in om met een felle verdediging de tegenstander er tien minuten van te weerhouden om te scoren, maar misten ze ook al hun scoringskansen. Deze goede fase werd gevolgd door een fase waarbij de focus wegzakte en onnodige fouten af werden gestraft, met een 3 – 8 ruststand als gevolg. In de tweede helft herpakte het team zich weer en kon met lange, mooie aanvallen en een goed samenwerkende verdediging de schade beperkt houden. De achterstand zou wel iets verder oplopen, waardoor de strijd in een 10 – 19 nederlaag eindigde.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus