Albatros viert successen

20 januari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Opnieuw kunnen de korfballers van Albatros terugkijken op een positief overall resultaat. In bijna alle categorieën werd er meer gewonnen dan verloren en in totaal gingen slechts 11 Albatrosteams onderuit. Helaas waren daaronder wel drie nog ongeslagen teams, C2, E1 en het G-team.

C2 speelde niet super en verloor nipt van RWA C1 (9-8), E1 moest haar meerdere erkennen in Vriendenschaar E1 (8-11) en het G-team boog met 0-4 tegen Korbatjo. Positief daarentegen was de allereerste overwinning van A2 in het seizoen 2019-2020. Vriendenschaar A2 werd de dupe van de strijdbare ploeg en zag Albatros met een prachtige 15-21 een klein feestje vieren.

Bij de selectieteams was er winst voor B1, C1, D1 en F1. B1 speelde al haar eerste returnwedstrijd en wist dat winst op KOAG heel belangrijk zou zijn. Het werd een wedstrijd waarin beide teams goede en slechte periodes afwisselden. De Albatrosdames, met een prima Fleur voor de geblesseerde Marèl, hadden een belangrijk aandeel in de scores. Albatros leek op het juiste moment een gaatje geslagen te hebben maar zag de voorsprong toch verdwijnen. Een ultieme doorbraakpoging leverde aanvoerder Damian de strafworp op waarmee hij zelf de wedstrijd mocht beslissen: 17-18.

C1 trof in ’s Gravenzande een goed ONDO aan dat behoorlijk wat druk zette op de aanvallers. Uiteindelijk werd er toch een ruime 11-18 winst genoteerd en wacht aanstaande zaterdag de topper tegen Avanti. D1 maakte in Eindhoven korte metten met DSC en won met 6-19 en ook F1 scoorde 19 keer in het met 19-9 gewonnen duel tegen Kinderdijk F1.

Het 1e moest zich herpakken van de zeperd van vorige week tegen Fortis. Zonder Kristie en Simone, maar met Anniek als invalster en pasta pesto als doping vooraf had Albatros al na vijf minuten evenveel doelpunten als vorige week in één helft. Ook KOAG was niet in de vorm van haar leven, maar Albatros voerde het plan grotendeels goed uit. Vlak voor rust nam KOAG wat afstand (11-7), maar na rust denderde Albatros binnen acht minuten over de thuisploeg heen: 11-12. Er ontspon zich een spannende strijd waarbij Albatros niet altijd erg gelukkig was met de beslissingen van leidsman Berk. Invallers Michiel en Alice tekenden voor een voorsprong, maar KOAG hees zich weer naast en voorbij. Met nog een paar seconden op de klok schoot Mattijs de verdiende 19-19 treffer binnen.
A1 speelde één van de beste wedstrijden van het seizoen maar kon koploper IJsselvogels toch net niet over de knie leggen. Door iets teveel verdedigende onoplettendheden werd het duel in Moordrecht met 20-18 verloren.

Het 2e won dankzij de winnende 20-21 treffer van Jiri van KOAG 2 en toonde veerkracht en teamgeest. Robin en Jiri waren haarzuiver tegen de hoger geplaatste ploeg en de twee punten werden met open armen ontvangen door de ploeg van Vincent de Kreek. Het 3e kreeg tegen het traag spelende ervaren KOAG 4 in de eerste helft geen voet aan de grond (4-10), maar knokte zich in de tweede helft nog wel terug: 16-20 verlies.

De hoogste score kwam op naam van senioren 4 dat mede dankzij topscorer Luc (8x) 29 keer doel trof tegen RWA 4. E3 scoorde 23 treffers tegen DVS E2 en B2 22 maal in de gewonnen wedstrijd tegen staartploeg TOGO B1. Senioren 6 en C4 bleven ongeslagen dankzij respectievelijk de 14-18 winst op PKC 8 en de 7-3 tegen Eureka C2.

Fotobijschrift: Albatros C1 speelt zaterdag de zaaltopper in de CHKC tegen Avanti