Korfballers sv Conventus moeten in de tweede helft de meerdere erkennen in ADO

13 januari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag de ongeslagen koploper ADO gedurende de eerste helft nog goed onder druk weten te zetten, maar zagen in de tweede helft de achterstand oplopen. Het team miste het geluk dat de tegenstander wel had en verloor uiteindelijk met vijf punten verschil.

De selectie van Conventus reisde zaterdag met een goed gevoel af naar ’s-Gravendeel. Ondanks dat tegenstander ADO nog geen enkele wedstrijd had verloren, had coach Benno Snaphaan zich goed voorbereid op de wedstrijd en hadden twee oefenwedstrijden het team meer vertrouwen gegeven.

Conventus begon niet sterk aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 4 – 1 achterstand aan. Het Zwijndrechtse spel zou zich vervolgens sterk verbeteren, met als gevolg dat het team vijf keer op rij wist te scoren, terwijl het ADO er van kon weerhouden te scoren. Na een 4 – 6 voorsprong kwam de tegenstander weer terug en kaapte de voorsprong vlak voor rust terug door 9 – 8 te scoren.

Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team  begon scherp aan de tweede helft en poetste de achterstand al snel weer weg door tot 9 – 10 terug te komen. Tien minuten na rust kwam ADO weer beter in het spel en kon een voorsprongetje opbouwen. Waar bij Conventus de ballen vaak juist net uit de korf draaiden, had de tegenstander hier telkens wel het geluk dat deze ballen tot scores zouden leiden. Zo moest Conventus uiteindelijk met 20 – 15 de meerdere erkennen in ADO.