Super zaterdag voor Albatrossers

13 januari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 11 januari werd een succesvolle dag voor Albatros. Maar liefst 20 overwinningen konden er genoteerd worden in 27 duels. Tot de klok van kwart over 12 werden alle door Albatros gespeelde wedstrijden, zowel thuis als uit, in winst omgezet. In de Develsteinhal bleven de thuisspelende teams tot 18.00 uur ongeslagen.

Opmerkelijk was dat alle C-, D- en E-teams tot winst kwamen. C1 zette haar koppositie kracht bij door het als lastig ingeschatte Valto met 21-6 te declasseren. De wedstrijd ging tot 2-2 gelijk op, daarna sloeg Albatros een gaatje en liet het de tegenstander niet meer ontsnappen. C2 behaalde een prima 7-10 overwinning bij DeetosSnel en C3 haalde met 14-1 uit tegen Korbatjo C2.

D1 vocht een spannend en gelijkopgaand duel uit met HKC D1. Toen de gasten bij 8-11 een strafworp misten bleef Albatros erin geloven en via 9-11 en 10-12 was het Timon Manni die de winnende 13-12 binnenschoot. Het team knokte als een team, scoorde over verschillende schijven en kan door de winst naar boven blijven kijken. D4 speelde een thriller bij Twist D2 maar won wel met 7-8.

Bij de E-teams was er winst voor E2, E4, E5, E8 en E9. Voor E9 betekende de 5-2 winst op Reeuwijk E1 de allereerste winst in het nog prille korfbalbestaan. E5 scoorde maar liefst 17 keer, maar E2 deed het nog een fractie beter met de 8-20 overwinning op Oranje Wit E3.

Bij de senioren was er winst voor het 4e, 5e, 6e en 7e. Het 4e won moeizaam met 14-16 bij HKC 3, het 5e evenzo moeizaam maar ruim met 17-11 van ADO 3, het 6e met 12-9 van Kinderdijk 5 en het 7e met 20-19 van Nieuwerkerk 6. Het 6e blijft door de winst koploper.

Het eerste team speelde een ontluisterend slechte wedstrijd tegen koploper Fortis. Er waren talrijke plaatsfouten, veel gemiste kansen en geen van de spelers had het vizier op scherp waardoor de wedstrijd een makkelijke prooi werd voor de Zeeuwen: 11-21. Albatros 2 liep aan het begin van de eerste en tweede helft tegen Fortis 2 een grote achterstand op (1-7 en 11-16) en kreeg dat gaatje net niet dicht (17-18).  Het 3e ging nipt met 22-21 onderuit bij KCC 5.

A1 speelde een moeizame eerste helft tegen Oranje Wit A2, maar vond in de tweede helft de korf makkelijker. Mede door  de inbreng van nuttige wissels werd er uiteindelijk toch nog ruim gewonnen: 20-11. A2 verloor opnieuw, ditmaal was PKC A4 te sterk. Hoofdklasser B1 speelde voor het eerst sinds weken weer met de originele acht spelers die bovendien fit en gedreven waren. Het Zeeuwse Fortis had dan ook geen schijn van kans tegen de Zwijndrechtse ploeg die met soms beauties van doelpunten ruim met 27-15 zegevierde. B2 haalde in Middelburg uit tegen ONDO B1 (9-20) en B3 haalde het eerste zaalpunten na een prachtige combinatie tussen Danny en Nola, 9-9 na een 6-9 achterstand.
Drie van de vier F-teams wonnen hun wedstrijd en scoorden er lustig op los; F1 19x, F3 17x en F4 was 14 keer doeltreffend. F2 kwam net een doelpunt tekort bij Olympia F1 (8-7).

Fotobijschrift: actie uit de wedstrijd Albatros D1 – HKC D1