woensdag 14 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Khalil Karimi succesvol als mobiele fietsenmaker

9 januari 2020 (door Hans Huisman)

ZWIJNDRECHT - Oorspronkelijk komt Khalil uit Afghanistan, maar hij woont en leeft inmiddels alweer 11 jaar in Nederland. Hij voelt zich hier helemaal thuis en heeft zelfs een oerhollands beroep, namelijk fietsen repareren. Hij is actief onder de name Bikeman als fietsenmaker aan huis, een rijdende fietsenmaker dus.
In zijn fietsbus heeft hij alle benodigde gereedschap en materialen bij zich.

Vandaag kijkt Hans Huisman van Zwijndrecht.net met hem mee, als hij een lekke band repareert bij een klant in de Mendelssohnplantsoen in de wijk Heer Oudelands Ambacht.
En wat al direct opvalt, is dat hij geen nieuwe binnenband erin legt, maar gewoon de band plakt. Khalil legt uit:"Financieel gezien kan ik natuurlijk het beste direct een nieuwe binnenband verkopen, want dat levert meer op dan alleen het plakken van een band. Maar ik wil de klant niet onnodig op extra kosten jagen, dus plak ik gewoon netjes de band".

Khalil kijkt ook goed naar de oorzaak van de lekke band. En ja hoor, daar vindt hij de boosdoener, een klein scherp stukje glas zit nog in de buitenband, die hij er netjes uithaalt.
Binnen 10 minuten is de band weer helemaal gerepareerd en opgepomt en is de klant helemaal tevreden!

Maar ook voor groter werkzaaamheden draait Khalil zijn hand niet om. Ook is hij beschikbaar voor de reparatie van rolstoelen, rollators en electrische fietsen.

Verder handelt Khalil ook in tweedehands fietsen, die hij koopt, opknapt en weer verkoopt.

Zijn werkgebied is niet alleen Zwijndrecht, maar alles binnen een straal van 18 km. Bij een afstand tot 4 km rekent Khalil geen voorrijdkosten.

Wilt u meer informatie, kijk dan op www.bikeman.nl of https://www.facebook.com/mobieleBikeman

Lees meer over:

fiets Bikeman
Deel dit bericht met je vrienden!