Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zwijndrecht in één oogopslag'
21nov

Zwijndrecht in één oogopslag

ZWIJNDRECHT - Volgend jaar wordt er door Stichting Achterland een boek gepubliceerd over de provincie Zuid-Holland. In dit boek worden markante plekken in Zuid-Holland in beeld gebracht door een foto waaraan een gedicht of een andere literaire uitdrukkingsvorm wordt gekoppeld.
Zwijndrecht is één van de plekken die hiervoor is uitgekozen.

Wij zijn op zoek naar mensen die 70+ zijn en mee willen denken over welke plek symbool staat voor Zwijndrecht. Het wordt een zoektocht waarbij we ons gaan verdiepen in de historie van Zwijndrecht.
Er zullen een aantal bijeenkomsten plaatsvinden bij de Historische Vereniging Zwijndrecht en we gaan met elkaar pad. Een mooie kans om mee te werken aan een boek, uw kennis en ervaringen met anderen te delen en mogelijk uw netwerk te vergroten.

Het wordt een unieke samenwerking want naast de groep ouderen werken er ook vrijwilligers vanuit Zwijndrechtvoorelkaar mee die waar nodig ondersteuning bieden. Jongeren vanuit Diverz zullen het gehele proces gaan vastleggen op beeld. Tenslotte ondersteunt de Historische Vereniging Zwijndrecht het project met hun expertise en stellen zij hun locatie de Vergulde Swaen open. Al met al een unieke samenwerking en voor u een kans om met een selecte groep een duik te nemen in de historie van Zwijndrecht.

Wilt u deelnemen of kent u iemand die dit leuk zou vinden? Neem contact op met Melanie Barbier, Zwijndrechtvoorelkaar, Tel: 06-82324084, mail: info@zwijndrechtvoorelkaar.nlDeel dit bericht met je vrienden!