zondag 1 augustus 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrecht huldigt parazwemmers voor hun WK-prestaties

13 november 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse paralympische zwemmers Chantalle Zijderveld (18) en Rogier Dorsman (20) werden dinsdag 12 november door het gemeentebestuur gehuldigd voor hun bijzondere prestaties tijdens de  WK Parazwemmen in Londen afgelopen september.

De huldiging vond plaats in de Raadzaal van het gemeentehuis in de pauze van de begrotingsraad, om 19.00 uur. Zowel Chantalle als Rogier behaalde tijdens dit WK maar liefst 4 medailles en ook zwommen ze allebei nieuwe records.

Chantalle Zijderveld won 2x goud op de 200m wisselslag en de 100m schoolslag (op deze laatste afstand zwom ze ook een nieuw Europees record), 1x zilver op de 100m vrije slag en 1x brons op de 50m vrije slag.

Rogier Dorsman zwom tijdens het WK 5 afstanden en behaalde op 4 ervan medailles, 2 gouden en 2 zilveren. Hij werd wereldkampioen op de 400m vrije slag en 200m wisselslag. Op de laatste afstand zwom hij een nieuwe wereldrecordtijd terwijl hij op de 400m vrije slag een nieuw Europees record neerzette. Daarnaast behalade hij 2 zilveren medailles op de 100m schoolslag en op de 100m rugslag. Het laatste in een nieuw Nederlands record.

Lees meer over:

huldiging para-sporters
Deel dit bericht met je vrienden!