Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Lokaal en eerlijk eten in Stadspolders en Dubbeldam'
07nov

Lokaal en eerlijk eten in Stadspolders en Dubbeldam

DRECHTSTEDEN - Stichting Steunpunt Drechtstadsboer werkt aan het versterken van de korte voedselketen in de Drechtsteden. Met de opening van een afhaalpunt van Rechtstreex in Het Polderwiel in Stadspolders hebben bewoners van deze en omliggende wijken een alternatief voor gezond eten met een eerlijke prijs voor de boeren uit de regio.

De samenwerking met Het Polderwiel van Het Spectrum sluit aan bij de landelijke ontwikkeling in de zorg om meer in te kopen bij boeren en producenten uit de regio. Het verkorten van de voedselketen van boer naar bord past in het beleid van minister Schouten om de relatie tussen boer en burger te verbeteren.

Namens Het Spectrum zei Robert de Boer bij de opening op 6 november trots te zijn het afhaalpunt in huis te hebben. Margo Verbaarschot was de eerste klant die bij wijkchef Willianne Schakel haar boodschappen kwam afhalen. ,,Eten uit de omgeving is beter voor de ecologische voetafdruk. Ik ben veganist en kan bij Rechtstreex andere dingen bestellen dan ik in de supermarkt kan vinden. Het is makkelijk om online boodschappen te kunnen doen en ze hier op te halen. Dat de boeren een eerlijker prijs ontvangen is ook tof”, zegt ze.

Rechtstreex is partner van Steunpunt Drechtstadsboer in het verbeteren van de korte keten. Drechtstadsboer werkt hierin ook samen met Zorgboerderij De Zuidpunt, die de Groenten van Cors (voorheen het Groenekratje) levert aan consumenten in Dordrecht. Op veertien locaties in Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht zijn inmiddels afhaalpunten.

Voor wie ook producten wil bestellen uit de regio, nieuwsgierig is naar de mogelijkheden en hoe de producten smaken: Rechtstreex houdt woensdag 13 november om 16.00 uur een proeverij bij afhaalpunt DOOR aan de Spuiboulevard 220.

Op de foto: Belangstellenden konden kennismaken met de producten van een groot aantal boeren en producenten uit de regio. (Foto: Drechtstadsboer)

Zie ook:
Drechtstadsboer wil een zelfoogsttuin starten in Dordrecht (ma, 6 mrt 2017)
Drechtstadsboer ontwikkelt duurzame initiatieven, waaronder lentediner (do, 2 mrt 2017)
Steunpunt Drechtstadsboer en partners organiseren een informatieavond over uniek zorglandgoed (ma, 15 aug 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!