Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Grootendorst-den Boef'
04nov

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Grootendorst-den Boef

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Hein van der Loo van de gemeente Zwijndrecht reikte zaterdag 2 november 2019 een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw E.G. (Liesbeth) Grootendorst-den Boef. Vanwege haar bijzondere verdiensten voor onder andere Gymnastiekvereniging OKK te Ridderkerk en de Protestante Kerk in Heerjansdam wordt ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats rond 20.00 uur tijdens de jaarlijkse uitvoering en tevens de viering van het 124 jarig bestaan van de vereniging OKK.

Mevrouw Grootendorst-den Boef (67) uit Heerjansdam is meer dan 50 jaar vrijwilliger bij Gymnastiekvereniging OKK in Ridderkerk. In de loop der jaren heeft ze heel wat turnsters/turners getraind en gecoacht. Van selectieturnsters in verschillende categorieën tot recreatiegroepen en kleuters. Ze scout meisjes voor de selecties, zorgde in het verleden voor de kleding van de turnsters, organiseerde de jaarlijkse voorstellingen en was een tijdje bestuurslid.

Daarnaast is ze sinds 2003 commissielid van de Anders dan Anders-diensten in de Protestantse Kerk Heerjansdam. Ze is vanaf het begin intensief betrokken geweest bij het uitdenken en organiseren van deze speciale kerkdiensten, waarin extra aandacht
is voor alle gezindten binnen de kerk. Door onder andere bijzondere sprekers uit te nodigen, het spelen van sketches en het voordragen van zelfgeschreven gedichten geeft zij hier invulling aan. In 2013 begon zij met de organisatie van de Vrouwen ontmoeten Vrouwen-bijeenkomsten. Twee keer per jaar ontmoeten vrouwen uit de wijde omgeving van Heerjansdam elkaar om samen te zingen en te luisteren naar een spreker/spreekster. Mevrouw Grootendorst nodigt hier landelijke sprekers en muzikale ondersteuning voor uit.Deel dit bericht met je vrienden!