Groote Lindt te sterk voor FC IJsselmonde

28 oktober 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In Rotterdam stond Groote Lindt voor de opgave de verlieswedstrijd tegen VVOR, van vorige week, weg te spelen en drie competitiepunten mee naar Zwijndrecht te nemen. In FC IJsselmonde had Groote Lindt daar, op voorhand, een prima tegenstander voor. De rode lantaarndrager van de competitie bood in de wedstrijd echter nog wel tegenstand. De individuele kwaliteiten van de Bakestein-bewoners gaf echter de doorslag. Vanaf de aftrap op het kunstgras van het  nieuwe complex in Rotterdam had Groote Lindt controle over de wedstrijd. Met een hard schot zette Kevin van Pelt na 30 minuten spelen “de Lindt” op voorsprong: 0-1.

Na een redding van de Zwijndrechtse keeper, hij tikte de bal over de lat, trok Groote Lindt nog voor rust de wedstrijd naar zich toe. Juthlen Castillo ging na een individuele actie goed door naar de Rotterdamse doel en wist keurig het net te vinden: 0-2.  Na rust zette FC IJsselmonde nog meer duelkracht in de Zwijndrechtse aanvallen te stoppen en om zelf tot scoren te komen. Verder dan een afgekeurde goal wegens buitenspel en een bal op het Zwijndrechtse doel kwam FC IJsselmonde echter niet. Groote Lindt liet zich niet van de wijs brengen door de warrig leidende scheidsrechter en kon via Ali Zahidi ook nog de 0-3 aantekenen. Hiermee zijn de eerste competitiepunten in een uitwedstrijd van dit seizoen binnen gehaald.

Volgende week zaterdag komt wederom een Rotterdamse vereniging naar Bakestein. Om 14. 30 uur wordt IJVV De Zwervers ontvangen. Na de wedstrijd wordt het halfjaarlijkse Lichtjestoernooi voor de jeugd afgewerkt. Een goede reden dus om na de wedstrijd nog even op onze accommodatie te blijven om van de activiteiten van onze jeugdteams te genieten.