Puntloos weekend voor handbalteams sv Conventus

14 oktober 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Het afgelopen weekend is voor de eerste handbalteams van sv Conventus puntloos geëindigd. Het herenteam kreeg zondag stevige tegenstand van Helius en kwam tekort voor de overwinning, terwijl het eerste damesteam zondag tegen De Treffers eveneens het onderspit moest delven.

De heren van Conventus, spelend onder de naam Drechtsteden Handbal, speelden zondag de slotwedstrijd van hun veldseizoen tegen Helius, waar dankzij een zeer sterke wedstrijd eind mei nog van was gewonnen. Dit keer was de selectie van Conventus minder sterk, terwijl Helius op één na alle wedstrijden had gewonnen. Toch begon het Zwijndrechtse team scherp aan de wedstrijd en kwam al snel op een 4 – 2 voorsprong. Met enkele interessante combinaties slaagde het team er lange tijd om op voorsprong te blijven, maar in de laatste tien minuten stagneerde het spel, wat Helius de kans gaf om voor rust een 9 – 12 voorsprong te nemen. In de tweede helft kon het goede spel niet meer worden herpakt en bleek het snelle spel enkele spelers op te breken, waardoor het team er niet meer in slaagde om terug in het spel te komen. Zo liep de achterstand op tot een 15 – 22 nederlaag.

Het eerste damesteam reisde zondag naar Krimpen aan den IJssel met de weet dat er bij De Treffers kansen lagen: een eerdere confrontatie eindigde in een nipte 15 – 17 nederlaag. Dit keer kende het team een vliegende start en liep al snel uit naar een 0 – 2 voorsprong, maar een niet optimale dekking bood De Treffers kansen en kwamen zo weer langszij. Zelf creëerde Conventus met aantrekkelijk handbal eveneens voldoende kansen, maar doordat deze onvoldoende werden benut en twee gemiste strafworpen keek het team bij rust al tegen een 7 – 4 achterstand aan. Na instructies van coach Patrick de Ruiter kreeg Conventus in de tweede helft de verdediging beter onder controle. Aanvallend slaagden de Zwijndrechtse dames er echter niet meer in om veel kansen te creëren, mede doordat bijna de helft van het team al met Conventus’ tweede team mee had gespeeld. Zo groeide de achterstand uiteindelijk tot een 13 – 8 eindstand.

Foto-credit: Caroline Noordermeer / sv Conventus