zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Duurzaamheidsmarkt 12 oktober 2019 in Winkelcentrum Walburg

7 oktober 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Genieten van de natuur? Besparen op de energierekening? Afval scheiden? Meer groen in de tuin? Dat klink best goed toch? Duurzaam omgaan met energie, de natuur en onze spullen is iets waar steeds meer mensen bij stil staan. En dat is positief, want alleen samen kunnen we stappen zetten. Veel mensen zijn het hele jaar bezig met duurzaamheid. Om inwoners te laten zien hoe makkelijk en normaal duurzaamheid inmiddels is, organiseren wij dit jaar weer de Duurzaamheidsmarkt! Zaterdag 12 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur, in winkelcentrum Walburg.

Wat is er te doen?
Tientallen deelnemers staan klaar om inwoners te inspireren en informeren. Zo is de Flora & Fauna werkgroep aanwezig om te vertellen over vogelhuisjes. Het plaatsen van vogelhuisjes is belangrijk, zeker in onze veelal opgeruimde landschappen, versteende woonplaatsen en steriele tuinen. Ook onze lokale imker staat op de markt. Bijen zijn van onschatbare waarde voor de natuur. Zelfs op de Zwijndrechtse bedrijventerreinen zijn bijenvolken geplaatst en de eerste honing is inmiddels geoogst. Er zijn ook prijzen te winnen. Inwoners kunnen hun snelheid testen met afval scheiden en daarmee een mooie afvalbak voor in de keuken winnen! En wat kunnen we doen aan de extreme regenbuien die vaker gaan vallen? Bezoekers kunnen door middel van de watertafel zelf ervaren wat het effect is van een extreme bui en hoe het water op zoek gaat naar ruimte.
Het is te veel om op te noemen, het wordt een leuke duurzame markt!

Wanneer is de Dag van de Duurzaamheid geslaagd?
Vaker op de fiets, minder shampoo gebruiken (plastic soep!), de verwarming een graadje lager, meer groen in de tuin. Geen tegels. Het zit 'm in kleine dingen. Als bezoekers van Walburg zaterdag weggaan met één van die mooie voornemers in hun hoofd, dan is ons doel bereikt.

Lees meer over:

walburg duurzaamheidsmarkt
Deel dit bericht met je vrienden!