Sunday 26 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Grote renovatie werkzaamheden gemeentelijke begraafplaatsen

30 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De komende jaren vinden grote renovatie werkzaamheden plaats op alle gemeentelijke begraafplaatsen. De gemeenteraad heeft hiervoor eind 2018 het Beheerplan Begraafplaatsen vastgesteld. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, maar hebben wel gevolgen voor het gebruik van de begraafplaatsen en het rouwcentrum. In 2019 ligt het accent op de modernisering van de aula's op de begraafplaatsen van Heerjansdam en de Jeroen Boschlaan.

Tot eind oktober worden de aula's bij de begraafplaats in Heerjansdam en aan de Jeroen Boschlaan gemoderniseerd. Daarop volgend worden de paden op de begraafplaats in Heerjansdam vervangen. Vanaf 2020 tot en met 2022 zijn er vooral werkzaamheden in het groen en wordt een nieuwe akker voor asbestemmingen op de begraafplaats Munnikensteeg aangelegd.

Alternatieve locaties
Voor het houden van uitvaartdiensten en condoleances is de aula aan de Munnikensteeg beschikbaar. Voor het houden van een uitvaartdienst met een klein gezelschap (maximaal 40 personen) kan het rouwcentrum aan de Uranusstraat benut worden. In het rouwcentrum blijft de mogelijkheid voor opbaring en condoleances aanwezig. Begraven en bezoeken kan wel gewoon op alle gemeentelijke begraafplaatsen.

Begrafenisondernemers zijn hiervan op de hoogte en zullen deze informatie in de voorbereiding op uitvaarten meenemen.

Lees meer over:

werkzaamheden begraafplaatsen
Deel dit bericht met je vrienden!