Sunday 26 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrecht haakt ook af voor regionale vuurwerkshow

30 september 2019 (door Hans Huisman)

ZWIJNDRECHT - Afgelopen week maakte de gemeente Papendrecht bekend dat het voorlopig niet meedoet met de regionale vuurwerkshow op het drierivierenpunt tijdens Oud&Nieuw. Men wil daar eerst goed inventartiseren waar de inwoners behoefte aan hebben.

Doordat Papendrecht voorlopig afhaakt, heeft ook de gemeente Zwijndrecht besloten om niet mee te doen. Want dat zou pas het geval zijn geweest als alle drie gemeenten mee willen doen. Dit maakte burgemeester Van der Loo op vrijdag 27 september bekend.

Een meerderheid in de gemeenteraad van Dordrecht had wel reeds positief gestemd en zonder voorwaarde dat de andere twee gemeenten mee doen, dus de vuurwerkshow gaat wel door. Het is alleen de vraag of dit op het drierivierenpunt zal zijn. Verder zal de show minder groot zijn, omdat nu de helft van het budget is weggevallen.

De gemeente Zwijndrecht hoopt dat Papendrecht volgend jaar wel mee doet, zodat dan alsnog de drie gemeenten zullen samenwerken.

Op Koningsdag wordt er al jaarlijks een vuurwerkshow gegeven op het drierivierenpunt, dus er is reeds ervaring mee. Het idee achter een jaarlijkse vuurwerkshow is de hoop dat het vuurwerkoverlast in de rest van de drie plaatsen minder groot zal zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!