Eerste overwinning voor Groote Lindt

30 september 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op het mooie sportpark Bakestein en op het gerenoveerde hoofdveld stond Groote Lindt voor de opdracht om de eerste thuiswedstrijd (tegen BZC/Zuiderpark) van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten. In een spannende wedstrijd met veel doelpunten wist Groote Lindt aan deze opdracht te voldoen. Direct vanaf de aftrap liet Groote Lindt zien waarom het tot de favorieten in de derde klasse wordt gezien.

Met direct aanvalspel werden de gasten uit Rotterdam-Zuid onder druk gezet. Voordat het eerste doelpunt viel had Groote Lindt al twee keer de paal van het Rottterdamse doel geraakt. Het was Silvano Domcassé die goed doorzette en met een geplaatst schot het net wist te vinden: 1-0. Hierna trok BZC/Zuiderpark de wedstrijd naar zich toe en wist via een uitgespeelde counter de 1-1 te maken. Via een keurig ingeschoten vrije trap viel voor rust ook nog de 1-2 achter de Zwijndrechtse keeper. Na rust pakte Groot Lindt het combinatiespel weer op en wist BZC/Zuiderpark, met de sterke wind inde rug, weer onder druk te zetten.

Het was, Man of the match, Kevin Zimmerman die de bal wist te veroveren. Hierna het overzicht bewaarde en Michael Slingerland in staat stelde om te scoren: 2-2. Groote Lindt zette verder door en wist daarna via een snoeihard afstandschot van Juthlen Castillo de 3-2 en via Michael Slingerland de 4-2 te maken. BZC/Zuiderpark ging vol op de aanval spelen en wist het Groote Lindt nog moeilijk te maken door de 4-3 te maken. De laatste minuten van de wedstrijd was het voor Groote Lindt “billen knijpen” en de winst over de streep trekken. Vooral dankzij een aantal prachtige reddingen in de slotminuten van keeper Raymond Klootwijk konden de drie punten in Zwijndrecht blijven.

Volgende week zaterdag , 5 oktober 2019, gaat Groote Lindt op bezoek bij SSS in Klaaswaal (aanvang 14.30 uur) waar ex-Groote Lindt trainer Henk Dirven een warm ontvangst zal voorbereiden.