Saturday 25 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Rotary Rally voor Het Vergeten Kind groot success

27 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 21 september jl. organiseerde Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel voor de 17e keer de Rotary Rally voor het goede doel. De sportieve puzzelrit bracht maar liefst €10.000 op voor stichting Het Vergeten Kind.

Dankzij de steun en gulle giften van de sponsoren en inschrijfgelden van 55 deelnemende teams, kon de Rotaryclub een schitterende cheque overhandigen aan de ambassadeur van Het Vergeten Kind Mariska Vervloet. Zij nam namens de stichting de cheque in ontvangst uit handen van Rotaryclub voorzitter Gert-Jan van der Reijden. Naast de €10.000 voor Het Vergeten Kind is, een klein gedeelte van de totale Rally opbrengst bestemd voor andere lokale en internationale goede doelen.

De Rotary Rally werd, net zoals vorig jaar, verreden in de mooie Albrandswaard. Halverwege de Rally route verzorgde meester-kok Ad Janssen bij het Kasteel van Rhoon wederom een culinaire 2-gangen lunch voor de deelnemende teams. Zoals voorgaande jaren kon aan de Rally deelgenomen worden met een 'gewone' auto in de Tourklasse of met een 'classic car' in de Vintageklasse. De winnaars van de Vintageklasse waren dit jaar Jelmer Hamer en Amber de Jong. De winnaars van de Tourklasse waren Astrid Roos en Saskia van Drimmelen Zij waren tevens overall winnaars van de Rally en ontvingen de Leo-van-Namen Wisseltrofee. Ook werd dit jaar voor de tweede keer het Concours d’Élégance voor de classic cars gehouden. Meester-kok en directeur/eigenaar van GasteRhoon Groep Ad Janssen nomineerde drie auto's uit de Vintageklasse. De deelnemers aan de Rally konden hun stem uitbrengen op één van de genomineerde auto's. 24 van de 47 stemmen werden op de prachtige Mercedes 190 SL uit 1957 uitgebracht. Hiermee won deze classic car de Prix d’Élégance.

Bijbehorende foto’s
Foto 1: Gert-Jan van der Reijden (voorzitter Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel) en Mariska Vervloet (ambassadeur Het Vergeten Kind);
Foto 2: Ad Janssen (Meester-kok en directeur/eigenaar van GasteRhoon Groep) met de winnende auto van de Concours d’Élégance;
Foto 3: Sfeerfoto van een Rally deelnemer;

Lees meer over:

ralley rotary vergeten kind
Deel dit bericht met je vrienden!