Sunday 26 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Dag van de PIT’er: ‘Duurzaam bijtanken’

27 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHTSE WAARD / ALBLASSERDAM - Donderdag 26 september is voor de derde keer de dag van de PIT’er gevierd. Kinderen en ouders hebben die dag de pedagogisch medewerkers en leerkrachten van PIT kinderopvang & onderwijs in het zonnetje gezet met knutsels, bloemen en andere cadeautjes, maar ook met mooie woorden. Als waardering voor hun geweldige inzet kregen alle PIT’ers bovendien een waterfles met het logo van PIT.

“Elke dag zijn onze medewerkers keihard aan de slag om kinderen de beste ontwikkelkansen te bieden. Zij maken het verschil voor de kinderen, hun ouders en hun collega’s. In een tijd waarin er krapte op de arbeidsmarkt is, is dat niet altijd even gemakkelijk. Soms komt het water tot de lippen, maar onze medewerkers blijven creatief, energiek en enthousiast. Zij gaan voor meer dan honderd procent voor de kinderen en daar zijn we heel trots op. Alle medewerkers hebben dit jaar daarom een toepasselijk cadeau gekregen waarmee ze letterlijk en figuurlijk op een gezonde manier kunnen bijtanken. Het staat ook symbool voor een duurzame samenwerking die hopelijk nog heel lang duurt,” aldus Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs. 

Bij PIT zijn kinderopvang en onderwijs samengesmolten. In de kindcentra vormen medewerkers van de kinderopvang en het onderwijs één team. Ze werken samen vanuit één missie en visie en één pedagogische en educatieve aanpak van baby tot puber. Daarom viert PIT in plaats van de dag van de pedagogisch medewerker - die op 19 september viel - en de dag van de leraar - die op 5 oktober is - de dag van de PIT’er. Deze is elke vierde donderdag in september.

Op de foto: De medewerkers van christelijk kindcentrum Juliana zijn als eerste PIT’ers door bestuurder Ad Vos verrast.

Lees meer over:

onderwijs dag van de pitter
Deel dit bericht met je vrienden!