Sunday 26 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Hanbalheren sv Conventus pakken eerste overwinning

23 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus, spelende onder de naam Drechtsteden Handbal, hebben zondag de eerste overwinning van de veldcompetitie gepakt. Na twee keer achter het net te hebben gevist was het zondag overtuigend beter dan Olympia’72. Het eerste damesteam bleef afgelopen weekend met lege handen.

In Rozendaal wachtte zondag voor de dames van Conventus een wedstrijd tegen Indus’67, dat tweede in het kampioenschap stond. Het sterk verjongde team kampte echter met twee geblesseerde speelsters, welke vervangen werden door Barbara van der Hoorn en Anouk de Wit. Conventus kende geen sterke start en keek al snel tegen een achterstand van vijf punten aan. Vanaf dit moment verbeterde het spel en konden de Zwijndrechtse dames beter volgen, maar keken bij rust al tegen een 12 – 6 achterstand aan. In de tweede helft bleef het team er vol voor strijden en liep het spel opnieuw beter dan de week ervoor. Doordat het team echter nog steeds niet optimaal op elkaar ingespeeld is, resulteerde dit in teveel simpele foutjes. Deze foutjes werden constant hard door Indus afgestraft, met als gevolg dat de wedstrijd in een 27 – 12 nederlaag eindigde.

De heren van Conventus troffen zondag op eigen veld Olympia’72, dat eveneens nog puntloos was. Bij Conventus was Richard van Dijke weer terug binnen de lijnen, wat het team aan broodnodig extra scorend vermogen hielp. De wedstrijd begon met opvallend weinig scores, met slechts een 2 – 1 voorsprong voor Conventus na tien minuten als resultaat. Vervolgens konden de in geel/zwart spelende heren de voorsprong verder uitbreiden, maar gingen daarbij teveel mee in het trage spel van de tegenstander. Zwakkere laatste minuten van de eerste helft bracht Olympia zelfs weer terug tot 8 – 6. Voor de tweede helft werd tijdens de rust afgesproken dat het tempo omhoog moest, wat het team vervolgens goed ten tonele bracht. Met diverse aantrekkelijke aanvallen werd de bal snel naar voren gebracht om tot scoren te komen. Zo kon de voorsprong steeds verder uit worden gebouwd tot een 18 – 11 overwinning.

Foto-credit: Caroline Noordermeer / sv Conventus

Lees meer over:

handbal conventus
Deel dit bericht met je vrienden!