Sunday 26 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Het Zeekadetkorps bij de Binnenvaartdagen

12 september 2019

ZWIJNDRECHT - De maritieme sector is en blijft voor Nederland belangrijk als historisch zeegaande natie. Daarom is het belangrijk dat de passie voor een maritieme beroep zo jong mogelijk te vinden. Het heet niet voor niets jong geleerd is oud gedaan.

In oude tijden leerde je als ketelbinkie op een schip het vak al doende en ging je als kind al de zee op met alle gevaren van dien. Gelukkig hoef je dat niet meer als jonge jongen omdat het moet.. Maar bij het zeekadetkorps kan dat omdat het mag. Vanaf 9 jaar mag je al meedoen als Ketelbinkie en deel uitmaken van het zeekadetkorps. Met een beetje geluk is er een in jouw regio.

Het zeekadetkorps is de bakermat voor een maritiem beroep, zowel voor zee als binnenwateren. Dat is ook de reden waarom het zeekadetkorps zaterdag 14 september op de binnenvaartdagen te vinden is. Heb je de wereldhavendagen gemist? Wij staan er in stand P, vlak bij de stand van de marine om jullie alle informatie en input te geven over het zeekadetkorps.

Het zeekadetkorps Rotterdam staat daar in het belang van de binnenvaart en het zeekadetkorps Nederland om jongeren de weg naar zee te wijzen en naar andere nautische beroepen, zoals de binnenvaart.

Lees meer over:

binnenvaartdagen zeekadetten
Deel dit bericht met je vrienden!