Saturday 18 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Jeu de boules baan Heerjansdam geopend

20 augustus 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Het was even wachten, maar sinds vrijdag 16 augustus ligt er in Heerjansdam een echte jeu-de-boules baan. De baan is aangelegd door de Woningbouwvereniging Heerjansdam, als onderdeel van de viering van het honderdjarig bestaan.

De wens voor een jeu de boules baan leefde al vele jaren in Heerjansdam. Door verschillende omstandigheden kwam het aanleggen ervan echter nooit tot stand. Tot dit jaar, toen initiatiefnemer Kees van der Burg, namens de Huurdersraad, het idee nieuw leven inblies: ‘De woningbouwvereniging was meteen enthousiast om dit plan uit te voeren in het kader van het jubileum.’ Om de baan te kunnen realiseren, kreeg de WBV Heerjansdam steun van de dorpsraad Heerjansdam en stichting PAK AAN! Zwijndrecht.

Sportieve ontmoetingsplek
De baan is aangelegd in het grasveld bij de vijver aan de Groene Zoom. Voorzitter van de WBV Heerjansdam, Gerben Stolk: ‘Het is vooral bedoeld om ontmoeting te bevorderen tussen onze huurders. Daarom ligt de baan vlakbij het Midden-Inn, zodat ook de senioren die hier wonen de baan goed kunnen bereiken. Het leuke aan jeu-de-boules is onder meer dat het een spel is voor jong en oud. Uiteraard zijn ook andere Heerjansdammers welkom om een balletje te gooien. Het is een gezellige nieuwe gelegenheid voor onze huurders en andere dorpsbewoners om elkaar te ontmoeten en met elkaar dit sportieve spel te spelen.”

Lees meer over:

ontmoetingsplek jeu de boules
Deel dit bericht met je vrienden!