woensdag 19 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Muziek maakt slim. EMM start met gratis blokfluitlessen

25 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek slim maakt, maar wist je ook dat samen muziek maken leuk is? Muziekvereniging EMM uit Heerjansdam biedt daarom 10 gratis blokfluitlessen aan voor kinderen van groep 5 tot en met 7 van de basisschool.

Tijdens de lessen maken de kinderen op speelse wijze kennis met muziek. Ze leren noten lezen, de blokfluit bespelen en maken kennis met verschillende muziekinstrumenten. Na tien weken geven de kinderen een concert voor hun ouders, familie en vrienden. De blokfluit en het lesmateriaal wordt door EMM verzorgd.

De lessen worden gegeven door Daphne Euser. Zij speelt al vanaf haar jeugd trompet bij EMM en heeft de volledige muziekopleiding doorlopen. Over de blokfluitlessen zegt zij:  ‘Samen met leeftijdsgenoten muziek maken is het leukste wat er is en je legt een muzikale basis voor de rest van je leven. Na de blokfluitlessen kunnen de kinderen zich door ontwikkelen op hun favoriete instrument. Ik hoop dat de kinderen net zo enthousiast zijn als ik en we samen een gezellige en leerzame tijd hebben. En natuurlijk geven we een fantastisch eind concert.’

Wil jij ook leren blokfluit spelen? Geef je voor de zomervakantie op via secretaris@emm-heerjansdam.nl of telefonisch op 06-43171549.

Foto: Daphne Euser.

Lees meer over:

muziek emm
Deel dit bericht met je vrienden!