Overtuigende tweede helft brengt handbaldames sv Conventus naar de overwinning

17 juni 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben hun seizoen op goede wijze afgesloten door van Roda’71 te winnen. Na een spannende eerste helft was het team in het tweede halfuur een klasse apart en won met zes punten verschil. Een zwaar gehavend herenteam van de Zwijndrechtse club speelde eveneens een goede wedstrijd tegen Roda, maar kwam uiteindelijk één punt tekort.

Met Roda als tegenstander zouden de heren van Conventus de favoriet moeten zijn, maar het team was zwaar gehavend: het mistte maar liefst zes man – inclusief bepalende spelers, waardoor het over geen enkele wissel beschikte. In de openingsminuten liep Roda al snel uit naar een 3 – 0 voorsprong, waarop Conventus antwoorde door de stand weer snel gelijk te trekken. Een spannende periode tot rust volgde, welke in een 10 – 10 gelijke stand eindigde. Met goed spel en een sterk keepende Leo Biesbroek slaagden de Zwijndrechtse heren er in de tweede helft zelfs in om tot 11 – 14 uit te lopen. Vanaf dat het moment begon het gebrek aan wissels het team op te breken, waardoor er nauwelijks meer werd gescoord. Hierdoor kwam Roda steeds dichterbij kwam en zou twee punten voorsprong nemen. Dit verschil kon nog tot één punt worden verkleind, maar met 17 – 16 kwam Conventus net één punt tekort. Desondanks eindigde het team wel op een mooie tweede plaats in het kampioenschap.

Het damesteam van Conventus stond voor de wedstrijd tegen Roda twee plaatsen hoger in het kampioenschap, waarmee ze kansrijk voor de overwinning waren. Toch bleek dit niet uit de eerste helft: beide partijen waren erg aan elkaar gewaagd en er werd maar minimaal gescoord, wat resulteerde in een 3 – 4 voorsprong bij rust. Voor de tweede helft werd de keuze gemaakt om de aanvallen van Roda te onderbreken door de hoeken vast te zetten, terwijl aanvallend regelmatig een 4-2 aanvalssysteem werd gebruikt. Dit wierp zijn vruchten af, waardoor Conventus diverse keren kon scoren, terwijl het zelf nog maar één tegendoelpunt hoefde te incasseren. Zo liep de voorsprong op tot een ruime 4 – 10 overwinning, waarmee het team dankzij een goed tweede deel van het veldseizoen als vijfde in het kampioenschap eindigde.

Foto-credit foto dames: Patrick Straver / sv Conventus
Foto-credit foto heren: Caroline Noordermeer / sv Conventus