zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Opening expositie Identiteit: 24 mei 2019

21 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - KunZt Zwijndrecht organiseert samen met het DevelsteinCollege de expositie Identiteit. De expositie wordt geopend op vrijdag 24 mei door Rapper Thayrence en wethouder Jolanda de Witte (Cultuur). Ook influencer en oud-Develsteinleerling Gabriela de Graaf (16,3k volgers) is aanwezig. Zij vertelt over identiteit en social media.

Hierna kunnen de aanwezigen in de expositieruimte rondkijken, een poloraid maken in de photobooth en genieten van een virgin cocktail. Dit onder het genot van muziek van DJ's Torex (Daan van Torenburg) en LUNIC (Luca Noordermeer).

Veelomvattend
Bij identiteit denk je misschien snel aan jezelf identificeren met bijvoorbeeld een ID-kaart of paspoort. Wanneer je identiteit vertaalt naar 'Wie ben ik?' krijg je er een ander beeld bij. De VMBO-T- eindexamenleerlingen van het DevelsteinCollege werkten de afgelopen periode beeldend met dit thema. Zij kwamen er snel achter dat identiteit veel omvattender is dan alleen persoonlijke gegevens en uiterlijke kenmerken. Zo kwamen onderwerpen als afkomst, kledingstijl, geloof, smaak en cultuur naar boven.

Gevarieerd en verrassend
Elke leerling gaf een eigen persoonlijke invulling hieraan. Deze diversiteit is terug te zien in het idee achter het kunstwerk, maar ook in bijvoorbeeld de materiaalkeuze. Het werk van de examenleerlingen vormt de basis voor de gevarieerde en verrassende expositie 'Identiteit'.

Lees meer over:

expositie kunzt develstein
Deel dit bericht met je vrienden!