vrijdag 26 februari 2021

Alles over Zwijndrecht

Rondvaart langs de Zwijndrechtse oever van de Oude Maas

29 april 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 11 mei a.s. organiseert Zwijndrechtenaar René Kerkhoven samen met Jaap Bouman uit Dordrecht een rondvaart langs de Zwijndrechtse oever van de Oude Maas. Jaap beschikt over een fraaie zalmdrijver, de DD Cornelis, waar maximaal 12 passagiers op mee kunnen.

Zalmdrijvers voeren ooit stroomopwaarts richting Duitsland. Op de stroom terugdrijvend werd zalm gevangen die tegen de rivier op zwom. Tijdens de 1,5 uur durende tocht in het gebied tussen de Sophiapolder (H.I. Ambacht) en de Dordtse brug vertellen Jaap en René over de historie van het Veerplein, het beeldenpark, de watertoren, het galgenveld, de Sophiapolder, Zomerlust en nog veel meer.

De tocht begint om 13.00 uur, bij grote belangstelling wordt er ’s ochtends ook een afvaart georganiseerd. De kosten bedragen €  12,50 per persoon, inclusief koffie of thee. De rondvaart start bij de watertoren. Let op: deelname is slechts mogelijk na aanmelding via www.ddcornelis.nl/zwijndrecht.
Voor meer informatie: René Kerkhoven, m.kerkhoven4@gmail.com.

Deel dit bericht met je vrienden!