Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Energietransitie stof voor een boeiende bijeenkomst'
20apr

Energietransitie stof voor een boeiende bijeenkomst

ZWIJNDRECHT - Op donderdag 18 april 2019 mocht de PvdA Zwijndrecht een drietal prominente deskundigen verwelkomen. Fred Lakemeier, projectleider bij Drechtse Stromen vertelde over het belang van klimaatmaatregelen en hoe je daar op lokaal niveau wat mee kunt doen.

Wethouder en regionaal portefeuillehouder energie Jacqueline van Dongen beschreef boeiend de regierol van de gemeente en welke opgaven daarbij komen kijken. Ten slotte had bestuurder Erwin Zwijnenburg van Woonkracht10 een interessante presentatie over de uitrol van het warmtenetwerk waardoor de gaslevering voor een deel van de huurwoningen tot het verleden gaat behoren.

De bijeenkomst leverde een boeiende mix op over de bijdrage die de politiek kan leveren en initiatieven van onderop. Woonkracht10 is een partij die daar juist tussen zit en die op behoorlijke schaal uitvoering geeft aan de energietransitie. In de bijeenkomst werd duidelijk dat veel wordt geïnvesteerd in draagvlak en dat de draagkracht van zowel de gemeente als de burger scherp in de gaten gehouden moet worden.

Foto: PvdA ZwijndrechtDeel dit bericht met je vrienden!