Belangrijke overwinning brengt handbalheren sv Conventus naar de koppositie

08 april 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben zondag een zeer belangrijke zege gescoord. Tijdens het vervolg van het veldseizoen versloeg het team Oliveo, waarmee het nu met één punt voorsprong bovenaan in het kampioenschap staat. Het damesteam begon het tweede deel van het veldseizoen eveneens met een overwinning.

Bij de damesselectie was er voor het vervolg van het veldseizoen een grote verandering gemaakt: doordat er veel speelsters de voorkeur gaven om alleen het zaalkampioenschap te spelen, was de keuze gemaakt om buiten terug te gaan naar één team dat uit speelsters van Conventus’ beide damesteams bestaat.

De eerste wedstrijd van het samengestelde team zou meteen een stevige worden: in HVOS trof het team de nummer drie in de competitie. De Zwijndrechtse dames begonnen de wedstrijd goed door meteen een 2 – 0 voorsprong te pakken, maar deze voorsprong kon niet worden behouden doordat het team nog niet op elkaar was ingespeeld. Dit resulteerde in kleine foutjes, welke snel afgestraft zouden worden. Zo kon HVOS langszij komen om met een 3 – 5 voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft begon het Zwijndrechtse spel beter te lopen, mede door meer snelheid vanuit de hoeken. Dit spel wierp z’n vruchten af, met als resultaat dat Conventus de achterstand om kon zetten in een voorsprong en met 9 – 8 een zwaarbevochten overwinning pakte.

De handbalheren van Conventus hadden zondag direct de belangrijkste wedstrijd van het veldseizoen tegen koploper Oliveo. Dit terwijl het team vaste keeper Leo Biesbroek moest missen, welke vervangen zou worden door Stefan Roos. In de eerste minuten leek dit een probleem te worden toen Roos direct twee doelpunten om zijn oren kreeg, maar vervolgens zou hij zich herpakken en een sterk optreden laten zien. Na een aanvankelijke achterstand slaagde Conventus erin om een kleine voorsprong te nemen, welke ondanks de fysiek sterke tegenstand tot de rust behouden kon worden. Na een 10 – 8 ruststand bleek de combinatie van een gevarieerde aanval en goed samenwerkende verdediging de sleutel voor een snel oplopende voorsprong, welke bij 18 – 10 maximaal acht doelpunten bedroeg. Halverwege de tweede helft zakte het Zwijndrechtse spel weer iets in, wat Oliveo de kans gaf om tot drie doelpunten terug te komen. Tot een spannende eindfase zou het niet komen, met het thuisteam dat zich herpakte en in de slotminuten de voorsprong uitbouwde tot een 23 – 18 zege. Met deze zege verstoot Conventus Oliveo van de koppositie, een plaats die ze met één punt voorsprong in handen hebben.