Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Echtpaar Roos-Cordia 60 jaar getrouwd'
01apr

Echtpaar Roos-Cordia 60 jaar getrouwd

ZWIJNDRECHT - Locoburgemeester Tycho Jansen heeft op 27 maart 2019 een bezoek gebracht aan het diamanten bruidspaar Roos-Cordia. De locoburgemeester feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Zwijndrecht.

Op 26 maart 1959 zijn de heer en mevrouw Roos-Cordia op het stadhuis van Rotterdam in het huwelijk getreden. Omdat zij trouwden kregen zij een gemeubileerd vissershuisje in Scheveningen toegewezen en dat was in die tijd van woningnood erg bijzonder. De heer Roos is in Scheveningen geboren en getogen, mevrouw is Rotterdamse van geboorte. Zij hebben elkaar leren kennen toen mevrouw met een aantal vriendinnen op vakantie  was in Putten (Veluwe) en meneer daar als dienstplichtig militair was gelegerd. Gedurende hun huwelijk heeft de heer Roos ruim 27 jaar in het onderwijs gewerkt, onder andere op de LTS aan de Burgemeester Jansenlaan (nu Loket). Mevrouw Cordia is verpleegkundige geweest en heeft in diverse ziekenhuizen en als bedrijfsverpleegkundige gewerkt.

Het echtpaar heeft twee kinderen, zeven kleinkinderen en twee  achterkleinkinderen en woont inmiddels ruim 40 jaar in Zwijndrecht, zij voelen zich hier helemaal thuis. Het diamanten paar stelde het bezoek van locoburgemeester Tycho Jansen erg op prijs.Deel dit bericht met je vrienden!