Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Avondvierdaagse Zwijndrecht gaat niet door vanwege tekort vrijwilligers' Archieffoto
21mrt

Avondvierdaagse Zwijndrecht gaat niet door vanwege tekort vrijwilligers

ZWIJNDRECHT - Het bestuur van de Avondvierdaagse Zwijndrecht meldt dat de 2019 helaas niet door zal gaan, vanwege een tekort aan vrijwilligers.

Het bestuur meldt op hun Facebookpagina: "Wij zijn vorig jaar de organisatie van ons evenement begonnen met een kleine club heel enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Dit is echter niet voldoende om de veiligheid van onze wandelaars te garanderen tijdens dit omvangrijke vierdaagse evenement.

De vrijwilligers, die wij inzetten als verkeersregelaars, dienen niet alleen aanwezig te zijn op de avonden van het evenement. Zij moeten bekend zijn op het moment van aanvragen van de vergunning bij de gemeente Zwijndrecht, een online cursus volgen en belangrijker nog: oefenen met elkaar en instructies krijgen van de politie. Verkeersregelaar word je niet zomaar!

Met de deadline voor de vergunningsaanvraag inzicht moeten wij vaststellen, dat er op dit moment te weinig vrijwilligers zijn om als verkeersregelaar ingezet te worden. Als bestuur vinden wij het dan ook onverantwoord om de Avondvierdaagse Zwijndrecht door te laten gaan.

Dit is een moeilijk besluit geweest, omdat we beseffen dat we heel veel wandelaars teleurstellen. Wij hopen op jullie begrip, omdat we juist de veiligheid van deze wandelaars hoog in het vaandel hebben.

Help ons in 2020, meld je aan als vrijwilliger!"

Aldus het bestuur Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht

Zie ook:
'Het is een wonder dat er nog geen ernstige ongelukken zijn gebeurd tijdens avondvierdaagse' (vr, 1 jun 2018)
Avondvierdaagse afgelast wegens noodweer (di, 29 mei 2018)
De Avondvierdaagse is weer van start in Zwijndrecht (di, 31 mei 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!