woensdag 19 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Houten brug naast de A16 weggetakeld.

21 maart 2019

Bruggen in Zwijndrecht staan al een tijdje in het middelpunt van de aandacht. De blauwe brug is daar het bekendste voorbeeld van ook al is het geen brug maar een oprit naar de dijk.

Een echte brug voor fietsers en voetgangers richting de stadsbrug, ook bekend als Zwijndrechtse brug, langs de A16 richting Dordrecht is recent afgesloten. Deze houten brug, die de verbinding vormt in een landelijk, regionaal en lokaal fietsnetwerk, was in een dusdanig slechte staat dat deze daarom afgesloten werd.

Na de eerste afsluiting haalden gebruikers de afzetting weg. Deze werd al snel weer vervangen door hogere hekken die stevig vastgemaakt werden. Nu vandaag is de brug weggetakeld en is goed te zien hoe de pijlers van hout aangetast zijn.

Wanneer de vervanging er komt is niet duidelijk. Fietsers en voetgangers moeten nu omrijden of omlopen via de alternatieve routes.

Deel dit bericht met je vrienden!