Ruime zege handbalheren sv Conventus op ongeslagen kampioen

18 maart 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus kregen zondag ongeslagen kampioen DIOS op bezoek, maar het team liet zich niet gek maken door deze status en gaf de tegenstander de eerste nederlaag in de competitie. De handbaldames van Conventus kenden een minder voorspoedig verloop van hun wedstrijd en trokken aan het kortste eind tegenover Savosa.

De handbaldames van Conventus waren zondag vooraf zeker niet kansloos tegen Savosa, dat maar één plaats hoger in het kampioenschap stond. Al snel bleek de Barendrechtse tegenstander de sterkere, door in de openingsminuten al een ruime voorsprong te pakken. Desondanks slaagden de Zwijndrechtse dames er in om het verschil niet te ver op te laten lopen, waardoor het gat met een 5 – 9 ruststand slechts vier doelpunten betrof. Ondanks dat het spel in de tweede helft verbeterde, begon het gebrek aan scorend vermogen Conventus op te breken, terwijl de jonge selectie van Savosa door bleef scoren. Zo liep de achterstand op tot een 7 – 21 nederlaag.

De handbalheren van Conventus hadden zondag de sterkst mogelijke tegenstander op bezoek: het ongeslagen en al tot kampioen gekroonde DIOS. In de uitwedstrijd had Conventus maar nipt verloren, waardoor het gebrand was op revanche. Het team begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd door een 4 – 0 voorsprong te nemen, maar deze verdween al snel weer toen DIOS terugkwam tot 4 – 4. Lange tijd gingen beide partijen gelijk op, tot Conventus in de slotminuten van de eerste helft weer beter begon te spelen en naar een 11 – 8 ruststand uitliep. In de tweede helft gaf Conventus DIOS nog kortstondig de kans om tot twee punten terug te komen, maar vervolgens begon het team aan het rustig uitbouwen van de voorsprong tot een uiteindelijke 26 – 18 overwinning.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus