Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zwijndrecht elf nieuwe bomen rijker op Boomfeestdag'
13mrt

Zwijndrecht elf nieuwe bomen rijker op Boomfeestdag

ZWIJNDRECHT - Wethouder Tycho Jansen plantte vandaag op Boomfeestdag samen met leerlingen van groep 7 van basisschool de Dolfijn elf bomen aan de Kloosstraat. Bomenkoningin Lara Alderliesten plantte samen met de wethouder de eerste boom. Ze hebben ook een herinneringskoker ingegraven waarop de namen van de kinderen, de leerkrachten, de wethouder en de voorzitter van de stichting staan. De klas heeft samen met de bomenploeg van de gemeente Zwijndrecht de rest van de bomen geplant.

De kinderen startte de boomfeestdag met het zingen van het Boomfeestdaglied 'Het is tijd'. De kinderen hingen hun naam in de door hen geplante boom, zodat ze thuis kunnen vertellen welke boom zij hebben geplant. Voorafgaand aan het planten, verzorgen IVN schoolgidsen een bomenles op school waar kinderen leren over het belang van bomen voor hun leefomgeving. De winnaar van de quiz tijdens de bomenles kon de titel bomenkoning of -koningin winnen. En krijgt de eer om samen met de wethouder de eerste boom en de herinneringskoker te planten.

De Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard organiseert ieder jaar met de gemeente de Nationale boomfeestdag in Zwijndrecht. De afgelopen jaren hebben verschillende basisscholen hieraan deelgenomen.

Zie ook:
Boomfeestdag 2018: 'Maak ’t Buiten Beter' (do, 22 mrt 2018)
Nationale Boomfeestdag 16 Maart 2016 Zwijndrecht (wo, 16 mrt 2016)
Feestelijke Boomfeestdag 57 leerlingen planten bomen in Zwijndrecht (do, 10 mrt 2016)
Programma feestelijke Boomfeestdag aan de Walraven van Hallstraat bekend (di, 1 mrt 2016)
Boomfeestdag: 52 leerlingen planten bomen in Heerjansdam (do, 12 mrt 2015)
Komende Boomfeestdag: 52 leerlingen van de Rank en de Koningin Julianaschool gaan bomen planten in Heerjansdam (do, 19 feb 2015)
Leerlingen van de Margrietschool gaan bomen planten op de Boomfeestdag 2014 (di, 25 feb 2014)
Schoolplein De Twee Wieken middelpunt Boomfeestdag (wo, 21 mrt 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!