Tweede korfbalteam sv Conventus zet belangrijke stap richting het kampioenschap

11 maart 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Het tweede korfbalteam van sv Conventus heeft zondag een belangrijke stap gezet om het kampioenschap binnen te halen. Het team speelde tegen directe concurrent Fortuna, waar het thuis nog met één punt van verloor. Dit keer bleek het Zwijndrechtse team overtuigend de betere en nam de volle punten mee naar huis.

Voor deze cruciale wedstrijd hadden Conventus en Fortuna beiden maar twee wedstrijden verloren. Doordat Fortuna één wedstrijd meer had gespeeld stond dit team bovenaan in het kampioenschap. Fortuna bestond bovendien uit zeer ervaren spelers, waar Conventus’ team gevormd wordt door  jonge, minder ervaren spelers.

Het zou een fysiek zware eerste helft worden, waarbij beide teams nauwelijks voor elkaar onder deden. Toch kon Conventus vlak voor rust een voorsprong van twee punten nemen, wat extra vertrouwen voor de tweede helft opleverde.

Het spelbeeld zou in de tweede helft volledig veranderen, vooral door een veel beter functionerende Zwijndrechtse verdediging. Hierbij was een belangrijke rol weggelegd voor Dunja van Veen, welke Fortuna’s beste dame dusdanig zou verdedigen dat deze geen kans meer zou krijgen om tot scoren te komen. De tegenstander had hier geen antwoord op, waarna Conventus’ voorsprong op zou lopen tot een 12 – 19 overwinning.

Ondanks deze belangrijke overwinning is het kampioenschap voor Conventus’ tweede korfbalteam absoluut nog niet zeker: er zijn nog drie wedstrijden te spelen, waaronder volgende week de nummer drie in het kampioenschap: OJC’98.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus